Low Roar – ross.

Foto: Pressebilde

Vurdering

Low Roar – ross.: 4Karakter 4
Drømmepop og ambiente stemninger i skjønn forening.

Amerikanske Ryan Karazija har tidligere gitt ut tre album under navnet Low Roar. Før Low Roar var han med i indie-bandet Audrye Sessions fra Livermore, California.

Karazija flyttet fra California i 2011 og bodde flere år på Island hvor han ga ut de to første albumene Low Roar og 0. Low Roar lager drømmende folkpop som av og til bikker over mot ambient.

Solid håndverk

Frontmann Karazija har tidligere lagd noen hjerteskjærende nydelige låter. Hør f.eks. på Dreamer og Easy Way Out fra de to første platene, og jeg kan nærmest garantere at musikkhjertet ditt smelter.

Frontmann Karazija har tidligere lagd noen hjerteskjærende nydelige låter.

Hvordan høres hans fjerde og foreløpig siste plate ross. ut? Albumet som helhet er solid håndverk, og enkelte ganger får man litt mer enn solid håndverk og. Ta Darkest Hour f.eks. Det er den første låten på platen og er en fin og melankolsk sak med piano, gitar og synth. «In my darkest hour/Shines my brighest light».

Det fortsetter like fint på Slow Down, som innledes med vakkert fingerspill på akustisk gitar. Etter hvert legger et diskret piano seg under og Karazija synger med lys, klangfull stemme.

Fint pianospill

Flere av låtene har piano som hovedinstrument, og disse låtene skaper en fin ambient-stemning

Flere av låtene har piano som hovedinstrument, og disse låtene skaper en fin ambient-stemning, sånn litt á la Harold Budd og Brian Eno i støtene. Låten 222 er en av disse, og den kan få noen og hver til å drømme seg bort.

Mer ambient får vi i innledningen til The Machine, men her er stemningene mer elektronika-basert. Jeg liker lydbildet, men låten tipper over til å bli litt vel søtladen etter min smak.

Blue Eyes er en fin kjærlighetslåt med klarinettspill og gitarklimpring som basisingredienser. «Im down on my knees/giving all that can please my blue eyes.»

Et variert, men også noe variabelt album

Du kan få mye glede av albumet når vi nå for alvor går inn i den mørke årstiden.

Low Roar avslutter det nye albumet med den fem minutter lange Empty House. Denne låten bygger seg opp fra elektroniske lyder via vakkert pianospill før det topper seg i et psykedelia-landskap med strykere og blåsere strødd rundt.

Low Roar har lagd et variert, men også litt variabelt album. Jeg har imidlertid ingen problemer med å anbefale deg å lytte til ross. Jeg tror du kan få mye glede av albumet når vi nå for alvor går inn i den mørke årstiden.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*