Midgardsblot – En festival uten sidestykke

Kampfar på Midgardsblot. Foto: Hans Martin Høydahl
Husker du den varme, ubeskrivelige følelsen av forundring og spenning i kroppen da du utviklet så dype følelser for noen at tankene om de ble altoppslukende? Følelsen av å ha kjent hverandre i flere år, på tross av å akkurat ha møttes. Dunkingen i brystet som du følte at alle rundt deg kunne høre. Er det kanskje noe av det vi kjenner på når vi vandrer inn bak slusene til Midgardsblot? Det tror jeg – det er en følelse av kjærlighet!

For andre år på rad hadde jeg gleden av å besøke Midgardsblot-festivalen i Borre. Felles for begge årene var gleden over å endelig få se noen av mine favorittband for første gang, og andre favorittband for utallige gang. Oppgaven som jeg hadde laget for meg selv var såre enkel, men livet er ikke alltid så såre enkelt. Nye innfall og opplevelser kommer i veien som små eventyr, og da er det bare å hive seg med. Planen endret seg, og jeg vil ikke lenger skrive om ett band, men heller om noe så diffust som en følelse.

Glade deltakere på Midgardsblot 2023. Foto: Hans Martin Høydahl
Ikke bare en festival

La det være klart med en gang, Midgardsblot er ikke bare en musikkfestival. Midgardsblot er en kompleks og dyp følelse, en følelse som deltakerne opplever, deltar og lever i. Arrangører, deltakere, fotografer, vakter, journalister og alle andre, er med på å skape noe unikt, noe man ikke er vant med fra andre festivaler. Hengivenhet, lidenskap, omsorg og tilknytning blomstrer. Midgardsblot manifesterer seg i ulike former og uttrykk; romantisk kjærlighet, familiær kjærlighet, vennskapelige bånd og empati. Det er det som er så fascinerende med denne festivalen.

En fascinerende festival, på alle plan. Foto: Hans Martin Høydahl
En skjellsettende opplevelse

Midgardsblot kan være både intens, forskrekkelig og lidenskapelig. Deltakerne er ofte preget av en dyp tilknytning til hverandre, noe man lett ser i forumet til festivalen, der deltakere fra alle land samhandler, bygger bånd og hjelper hverandre. Bak et slør av blant annet svartmetall og folkemusikk finner man fort frem til følelsen av trygghet, tillit og gjensidig respekt. Å bivåne så mange glade og lykkelige mennesker gjør noe med deg.

Pop, Metal og Folkemusikk i skjønn forening. ISÁK på scenen foran et dansende publikum. Foto: Hans Martin Høydahl

Midgardsblot kan være både gledelig og krevende, men til slutt sitter man igjen med en opplevelse som beriker livet og gir oss muligheten til å koble oss til andre på en unik og meningsfull måte.

En meget fornøyd festivaldeltaker. Foto: Hans Martin Høydahl
Vi sees snart igjen!

På vegne av disharmoni.no ønsker jeg å rette en stor takk til en av verdens fineste festivaler, til de råeste artistene og ikke minst til alle dere som utgjør innbyggerne av Midgardsblot med deres smil, dansing, ritualer og trommer.

Vi sees rundt bålet neste år!

Fotogalleri: Hans Martin Høydahl

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*