Mork live på Blå!

Bilde for bruk i artikkel
Foto: Ørjan H Kollstrøm
Thomas Eriksen i Mork vet å gi publikum det de vil ha. Denne kvelden på Blå var intet unntak. Mork har levert black metal av høy kvalitet gjennom en årrekke nå, og utgivelsene har både blitt sterkere og mer variert for hver gang. Live leverer Mork alltid 100%.

Vurdering

Mork på Blå: 5/6Karakter 5

Det begynner å bli lenge siden Mork var et undergrunnsnavn i norsk svartmetall. Etter en årrekke med særs gode utgivelser er Mork å regne som et av de meste populære navnene innen sjangeren for tiden.

På konsertfronten har Mork over lang tid gjort seg bemerket som et hardtarbeidende og dyktig liveband, og med karismatiske Thomas Eriksen som primus motor svikter de aldri når de står på scenen. Ei heller på Blå den 9 April 2022.

Bilde for bruk i artikkel
Mork har Blå i sin hule hånd. Foto: Ørjan H Kollstrøm
Mork eier lokalet

Bandet har vært i konstant utvikling siden starten, men kvaliteten har vært meget høy hele veien.

Mork starter settet med to låter fra Katedralen; «Svartmalt» og «Arv». Det er aldri tvil om hvem som eier rommet, og bandet har publikum i sin hule hånd.

På refrenger i «Det Siste Gode I Meg» blir det antydning til allsang blant publikum. Nettopp dette refrenget er kanskje ett av de beste Thomas har skrevet, og viser Mork som en særdeles dyktig formidler av følelser. Låten løfter publikum til nye høyder!

Vi får også gamle Mork-klassikere som «Hudbreiderens Revir» og «Dype Røtter» som nikker kraftig tilbake til det originale Mork-soundet. Bandet har vært i konstant utvikling siden starten, men kvaliteten har vært meget høy hele veien. Den store forskjellen ligger i utviklingen av soundet og modningen som artist og band.

Bilde for bruk i artikkel
Det Siste Gode I Meg. Foto: Ørjan H Kollstrøm

Alle låtene i settet sitter som et skudd og det vises kvalitet i alle ledd. Dersom du har mulighet til å se Mork live, så anbefaler undertegnede det på det varmeste.

Mork spilte 5 låter fra Katedralen, 3 fra Det Svarte Juv, 1 fra Den Vandrende Skygge og 1 fra Isebakke

Setlist:

«Svartmalt»
«Arv»
«I Flammens Favn»
«Det Siste Gode I Meg»
«Hudbreiderens Revir»
«På Tvers Av Tidene»
«Dødsmarsjen»
«Født Til Å Herske»
«Da Himmelen Falt»
«Dype Røtter»

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*