Moskus slipper live-album!

Foto: Jenny Berger Myhre
Jazztrioen Moskus markerer det kommende 10-årsjubileumet med skiva Live på Victoria.  

Moskus består av Anja Lauvdal (piano, synth), Hans Hulbækmo (trommer, perkusjon), og Fredrik Luhr Dietrichson (kontrabass og cello). De har spilt sammen under Moskus-navnet i nesten et decennium, og har gitt ut fire kritikerroste album på Hubro Music. Debuten Salmesykkel vant Grappas Debutantpris i 2011, og har senere blitt fulgt opp av Mestertyven (2014), Ulv Ulv (2016) og senest Mirakler (2018). I går slapp de dobbelalbumet Live på Victoria gjennom Earthly Habit.

En annerledes markering

I forbindelse med at vi snart fyller ti år som band, hadde vi lyst til å gi ut noe som var litt annerledes enn en studioplate. Vi hørte gjennom en jungel av opptak vi har gjort av både øvinger og konserter de siste ti årene, og landa på konserten på Victoria.

Utgivelsen markerer et decennium med samspill og lekne improvisasjoner. Bandet selv har følgende å si om musikken:

“– I forbindelse med at vi snart fyller ti år som band, hadde vi lyst til å gi ut noe som var litt annerledes enn en studioplate. Vi hørte gjennom en jungel av opptak vi har gjort av både øvinger og konserter de siste ti årene, og landa på konserten på Victoria. Vi har spilt konserter som fritt improviserende band omtrent siden vi begynte, mens vi på platene våre har utforska improvisasjon og komposisjon om hverandre. I kjølvannet av Mirakler spilte vi flere konserter som var helt improviserte, der vi bygde på musikken på Mirakler, lydbildet og måten å improvisere på. Konserten som utgis i sin helhet var releasekonserten vår på Victoria Nasjonal Jazzscene.» – Moskus

Både bandet og konserten får gode skussmål fra anmelderveteran og jazzkjenner Audun Vinger, som også har skrevet liner notes til albumet.

«– Det siste tiåret har en av de klart mest spennende pianotrioene i Norge vært Moskus, og de er det utvilsomt fortsatt. Og de forandrer og utvider så absolutt formatet, og med det også kvalitetsnivået på norsk musikk. Utviklingen de tre har hatt sammen siden debuten med Salmesykkel i 2012 er spektakulær, og den ungdommelige iveren og åpenheten i måten å omfavne musikken og fellesskapets muligheter på, er intet mindre enn rørende.» – Audun Vinger 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*