Ms. Lauryn Hill @ Oslo Spektrum

Foto: Sadan Ekdemir
Det er tjue år siden Ms Lauryn Hill slapp albumet «The Miseducation of Lauryn Hill». Tirsdag kveld fylte hun spektrum med nostalgi.

Foto: Sadan Ekdemir

Så snart det er noe bevegelse på scenen blir publikum ville, og når Ms. Lauryn Hill endelig entrer scenen får hun en nærmest kongelig velkomst. Hun starter med sangen Lost Ones, men dette er dessverre ingen særlig suksess. Til tider er trommene for høye og for masete at det er vanskelig å høre noe musikk oppe i det hele.

Heldigvis avtar de overdøvende trommene og bassen lengre ut i konserten, men kommer likevel litt tilbake her og der. Tross dette bryter den særegne stemmen gjennom og Hill viser i aller høyeste grad at talentet fortsatt er der.

Intimiteten mangler

Etter noen sanger snakker hun om inspirasjonen rundt albumet, og hvordan hun ville at sangene både skulle inspirere og relatere. Og ikke minst om at det skulle både hedre og feire kjærligheten. Hill holder for det meste hele konserten veldig overfladisk, og kommer aldri ordentlig ned på den intimiteten som sangene hennes handler om.

En av kveldens høydepunkt er kanskje da Hill synger To Zion hvor hun endelig får vise litt av denne intimiteten som vi savner, og ikke minst hennes nydelige sound og stemmebeherskelse. Så litt uventet kjører hun og musikantene en liten cover av Feeling Good av Nina Simone. Dette faller i god smak, og er også et lite høydepunkt denne kvelden.

Når Killing Me Softly blir spilt sprer det seg en frysning i hele rommet.

Uheldig lyd

Når Killing Me Softly blir spilt sprer det seg en frysning i hele rommet, men som like raskt blir byttet ut til en pulserende folkemengde som svaier i takt. Dessverre her er det også vanskelig å høre denne herlige coveret som ble gjort kjent av Fugees.

Tross uheldig lyd treffer sangene fra albumet like godt nå, som det de gjorde da og publikum ser ut til å storkose seg med denne nostalgien. Er det en ting Hill fortsatt beviser, så er det at kombinasjonen mellom hip hop og soul er like genial i dag som det den var for tjue år siden.

Ms Lauryn Hill @ Oslo Spektrum: 6/10

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*