Ny musikkvideo fra Enslaved – The River’s Mouth

Om en uke slipper Enslaved nytt album, titulert E. Albumet som allerede har høstet lovprisende anmeldelser i en rekke internasjonale medier og metalmagasiner, er det fjortende i rekken av studioalbum, og etterfølger det briljante In Times fra 2015.

Foto: Christian Misje

Bandets unike og stadig muterende tilnærming til progressiv ekstremmetall har vunnet hjertene til både publikum og anmeldere i godt over et tiår, og det er så langt ingen indikasjoner på at E vil bryte denne trenden.

For å gjøre ventetiden til fredag den 13. noe mindre uutholdbar, har Enslaved gitt ut sin andre musikkvideo og singel fra det kommende albumet. Musikkvideoen til The River’s Mouth etterfølger Storm Son, som ble gitt ut midtveis i august, og regissert av Josh Graman (Soundgarden, Neurosis).

Enslaved er som vanlig ikke fremmed for variasjon i lydbilde; Storm Son er et lengre og mer introspektivt stykke musikk, mens The River’s Mouth er en mer direkte og hardtslående lytteropplevelse. Ivar Bjørnson, gitarist og låtskriver i bandet, omtaler sangen i følgende vendinger:

Dette er en ganske tung låt, som både peker tilbake til våre rock-røtter, og selvsagt også grunnlaget for alt som er fett: Midtempo Bathory fra midten av 80-tallet. Det er også noe merkelige spacerock-elementer i refrengene. Endelig møtes Bathory og Hawkwind.

Trackliste «E» (slippes 13. oktober):

  1. Storm Son (10:54)
  2. The River’s Mouth (5:12)
  3. Sacred Horse (8:12)
  4. Axis Of The Worlds (7:49)
  5. Feathers Of Eolh (8:06)
  6. Hiindsiight (9:32)

Bonuslåter tilgjengelig på digipack-utgaven av «E»: 

  1. Djupet (7:39)
  2. What Else Is There? (Röyksopp cover) (4:44)

Enslaved spiller også to helt spesielle releasekonserter i Norge i høst: 

12.10 – Blå, Oslo

13.10 – Garage, Bergen

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*