Musikkvideo: Freedumb – Lead My Hand

Punkbandet fra Østfold har laget musikkvideo til ‘Lead My Hand’, som er den tredje singelen fra deres kommende album «POST-MODERN DARK AGE».

Foto: Øyvind Bjorbækmo

Trioen Freedumb er et punkband som etter hvert har fått noen år på nakken. Bandet, som er oppkalt etter en låt fra NOFX’s klassiker «Liberal Animation», ble formet så tidlig som i 2003.  På den tiden var de en del av miljøet rundt Kråkereiret i Moss, som var et sentralt arnested for Østfolds punkrock-entusiaster.

Av de opprinnelige medlemmene er det bassist/vokalist Torstein Eriksen som gjenstår. Freedumb anno 2018 består i tillegg av gitarist Kim Trøbråten og trommetraktør Arne-Magnus Fjelle. Den samme trioen står også bak musikkvideoen, som de selv omtaler som en «vandring i et forvrengt og kaotisk svart/hvitt uttrykk». Se videoen her:

Postmodernistisk mørketid

«POST-MODERN DARK AGE» kommer i 2019, og vil bli utgitt i samarbeid med Big Day Records.

Lead My Hand ble gitt ut som singel i september i år. Den fant også veien til Fucking North Pole Records’ samle-LP «2018: Pønk i Norge», en utgivelse som gjennom sin noe usubtile coverart ble fanget opp av riksmediene. Ifølge Freedumb selv har låten følgende tema:

«Tekstmessig handler låta om dysfunksjonelle kjærlighetsforhold hvor partene søker lykke og selvutvikling via hverandre, men der ender med å dra hverandre ned, ute av stand til å innse den dystre realitet – og nederlaget.»

I likhet med bandets øvrige låter av nyere dato, nærmere bestemt Let It Slide (som vi tidligere har omtalt i disharmoni) og Stuck In A Dream, vil også Lead My Hand finne veien til deres kommende album. «POST-MODERN DARK AGE» kommer i 2019, og vil bli utgitt i samarbeid med Big Day Records.  Dersom dette gir mersmak, kan vi også opplyse om at bandet skal innta scenen på Last Train i kveld. Med på moroa blir også deres samfylkinger i Göttemia.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*