Naga Siren aktuelle med ny singel

Foto: Pressebilde
Hardcore/punk/screamo-bandet fra Oslo ga nylig ut låta «Heal».

Oslo-baserte Naga Siren startet som et overskuddsprosjekt i 2016. Medlemmene – nærmere bestemt gitarist/vokalist Emil Solbakken, gitarist David Kimmel, trommis/vokalist Jompi Myren, og bassist/vokalist Tarjei Kristoffersen – fant sammen basert på en felles interesse for fengende hardcore. Denne interessen tok de naturlig nok inn i sitt eget virke, og Naga Sirens musikk peker i retning band som Underoath, Amulet, Carnival Kids, og Sigh & Explode.

Bandet ble startet med lave skuldre og var i utgangspunktet tenkt å være lite mer enn et underholdende tidsfordriv. Ting har dog gått i stadig mer seriøs retning siden EP-debuten i 2017, og i 2018 var både debutalbum (Swallows Tornadoes) og festivalopptredener på menyen.

Barndomshelter i ryggen

«Heal» handler om hvor vanskelig det kan være å komme seg ut av usunne miljøer, ønsker om forandring og kampen mot sine dårlige vaner.

«Heal» er det første vi har hørt fra bandet på en stund, men etter sigende er nok en ny singel rett rundt hjørnet og det kan fort bli en ny fullengder før kalenderen viser 2021.

Hva tematikk angår, kan bandet meddele at «Heal» handler om «hvor vanskelig det kan være å komme seg ut av usunne miljøer, ønsker om forandring og kampen mot sine dårlige vaner.» Låten er laget sammen med produsent Yngve Andersen (Blood Command, Hot Nuns, Loyal Blood Records) og ble spilt inn i Bergen i februar. Simon Jackmann (Outhouse Studios, Architects ++) ble flydd inn som tekniker for anledningen.

I anledning låtpremieren hos Musikknyheter.no ble Andersen beskrevet som en «barndomshelt» av Naga Siren. Loyal Blood Records-generalen skal ha vært instrumentell i bandets søken etter sounden de ønsker.

«— Denne gangen teamer vi opp med produsent og barndomshelt Yngve Andersen fra Blood Command som har pisket og belært oss om det vi trenger for å skrive god hardcore. Det er første gang noen fra utsiden av bandets 5 legger har fått si sin mening, og vi er ekstremt fornøyd med resultatet. Stilmessig holder vi oss ikke langt unna der vi alltid har vært, men vi har denne gangen brukt mye mer tid på sound og produksjon.»

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*