Singelslipp: Nina Nielsen – Free Lover

Nina Nielsen slipper i dag singelen Free Lover via Diger Distro.

Foto: Eva Michon

Nielsen kommer fra Stavanger, men har også tilbrakt deler av oppveksten i Canada. I senere års tid har hun hatt et tett samarbeid med Thomas Dybdahl, både som musiker på turné og som tekstforfatter.

Nostalgisk og eksperimentell

Hun har tidligere gitt ut EP’en navn «Love and Terror In The Wilderness», som ble lansert via Biophon Records i 2012. Dette er et spennende verk som inneholder visse Twin Peaks-vibber.

‘Den ble først spilt inn i en ganske annerledes versjon i Montreal, på bånd i et analogt studio i 2009. Tapene ble stjålet og dermed forsvant også låta for en stund’

Free Lover kan også høres i filmen  «Now It’s Dark», som for tiden er å se på lerretet. Om selve låten har Nina Nielsen følgende å si:

«Free Lover er en låt som lå i arkivet lenge. Den ble først spilt inn i en ganske annerledes versjon i Montreal, på bånd i et analogt studio i 2009. Tapene ble stjålet og dermed forsvant også låta for en stund. Den nye versjonen var en slags nostalgisk eksperimentell variant, som Christer Knutsen og jeg spilte inn i Oslo nylig.

Thomas Dybdahl og Arild Ommundsen hørte den før den var ferdig og spurte om de kunne bruke den i siste scene av filmen ‘Now It’s Dark’. Den bryter med resten av soundtracket til Dybdahl og gir en slags forløsning helt på slutten av filmen. Stemmen min er med gjennom soundtracket, så slik sett binder den også over med lyduniverset som Thomas har laget. Jeg synes det fungerer utrolig fint, og det er alltid en glede å jobbe med Thomas.»

Video og spotifylink under!

Nina Nielsen på Facebook

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*