Norsk online punkfestival – Streamfest 2020

Dangerface @ by:Larm 2020 - Foto: Johannes Andersen
Ildsjelene bak Facebook-gruppen Norsk Punk har satt i gang online punkfestival, og Father Son Picnic stiller som programledere.

Mange har nok fått med seg at musikkbransjen har kastet seg rundt og funnet nye fantastiske løsninger for å fremme sin musikk og gi publikum en opplevelse som man tidligere fikk på live-konserter. Det popper opp nye konsert på Facebook daglig.

Facebook-gruppa Norsk Punk starta opprinnelig som en gruppe for «for Norges punkfamilie med hovedvekt på pop/skate/ska-punk/punkrock (90’s/00’s/10’s)», men i dag er flere subgenre innen punkscenen representert, også med oldschool punk, Oi!, Hardcore mm. Den administreres av fem ildsjeler som jobber hardt for å samle punkmiljøet  og for å fremme scenen.

En av gruppens administratorer, Inger Lise Gjerdebakken sier: «I dag er flere av landets aktive band med i gruppen, men på langt nær alle.  Jeg vil tippe at det er vel 220-250 aktive band representert i gruppa. Man må ikke spille i band for å være med i gruppa, den er for folk som liker punk i ulike subgenre. Det finnes ildsjeler og engasjerte folk i hele miljøet, så vi er mange som står på for å fremme bandene og musikken med ulike initiativ som podcaster, blogger, og DIY-festivaler.»

I disse inne-tider har nå denne gjengen kastet seg rundt og organisert online punkfestival, Streamfest 2020.

«Det var admin Mats Gjelsvik fra Still Shaking/Dead Lips som fikk ideen med å starte festival. Med så mange band i gruppa var det lett å spørre om noen ville spille, og vi fikk raskt napp. Vi ønsket ikke å oppfordre band til å møtes, så det blir noen solo-opptredener med vokalister fra punkband, og noen innslag med band som skulle møtes i studio eller har store øvingslokaler så de kan holde god avstand. Dette er første helgen med festival, vi håper den tekniske løsningen spiller på lag med oss, Twitch er litt nytt for enkelte av oss som ikke gamer.»

Hver kveld – Fire band og Father Son Picnic

Punk/rock DJ-duoen og podcasten Father Son Picnic (FSP), som består av meninghetsokkupant Kiffa og merchministeren PK, har meldt seg frivillig som programledere for kveldene. Kiffa og PK vil stå for underholdningen mellom settene, switche mellom konsertene, og det legges opp til donasjoner som fordeles på bandene og FSP.

«Kiffa og PK meldte seg som programledere, og da blir det bra. De har podcast fra før, og har veldig lang fartstid i punkmiljøet og mye kunnskap om musikk. Så det var stas at de meldte seg til å være programledere. De har i forkant lagt ned mye jobb for å få til sendingen, og veiledet bandene med streamingen på Twitch.»

Festival på fredager og lørdager

Pr. nå sendes Streamfest hver fredag og lørdag fra t.o.m. 10. april om alt går som planlagt. Streamfest begynner denne helgen og har allerede booket en del band neste helg, og etter det vil det bli sett an hvordan responsen er. Mange band har allerede meldt sin interesse, og programmet begynner å fylle seg opp for neste helgene. De to påfølgende helgene vil de også booke flere om det er interesse i miljøet. Spiller du i et punkband og vil spille på Streamfest 2020? Melde seg inn i gruppa, og skriv deg opp i innlegget med programmet i, med ønsket spilletid/dato . Skriv gjerne også bandnavnet i det festede innlegget i gruppa.

Vippsnummer som kan brukes er: 538524 /Repro Media

Gå inn på denne linken for å følge sendingene – Link til stream-kanal
Vil du være med i live-chaten må du ha/lage egen Twitch-konto.

Program:

Lørdag 21.3.2020

19:00 Livesending fra studio med FSP
20:00 Suicidal Ninja Monkeys (Punkrock, Larvik og Sandefjord)
20:30 FSP-studio live/chat
21:00 THE SKULLINGTONS (Punkrock og Hønefoss )
21:30 FSP-studio live/chat
22:00 René Zansman (Poppunk/folkpunk fra Bergen)
22:30 FSP- studio/livechat
23:00 Fredrik Brimsø fra Prikkedöden (skatepunk/poppunk fra Stavanger)

Lenke til resten det foreløpige programmet

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*