Ny singel fra DANGERFACE!

Foto: Erik Furulund
Punkbandet DANGERFACE fra Stavanger gir i dag ut singelen Let It Burn. Dette er deres første utgivelse i samarbeid med Big Day Records.

Til tross for at DANGERFACE omtaler seg selv som en håndfull karer som befinner seg i ungdommens skumringstimer, hindret ikke det dem fra å starte et punkband i 2016. Bandet, som består av Michael Myklebust (vokal), Steinar Fattnes (trommer), Thomas Nilsen (gitar), Jan Eirik Forland (gitar), og Christian Monsen (bass), hadde per utgangen av 2017 gitt ut tre singler uten en labeltilkytning og spilt konserter sammen med band som IEatHeartAttacks, DOMi og Heave Blood & Die. Våre venner i Evig Lyttar er blant de som har blitt begeistret for bandets liveopptredener, og omtalt det som «en fryd» å se siddisene på scenen.

Bandet har nylig inngått samarbeid med Big Day Records. Singelen Let It Burn er det første til å bli utgitt på bakgrunn av dette samarbeidet, og er tilgjengelig fra og med i dag. Men mer skal komme: dagens låt er én av ti som vil finne veien til deres første fullengder «Get Loud!», som vil bli sluppet i løpet av første kvartal 2019.

Fanget av samtiden

Til tross for medlemmenes forskjellige musikalske bakgrunner fant de sammen i sin dypsindige aktelse for legendariske hardcore/punk-band.

Medlemmene i bandet har tidligere erfaring fra band som Drink Your Poison, Three Star Hotel, Spit og A Red Sky Collapse. Til tross for medlemmenes forskjellige musikalske bakgrunner fant de sammen i sin dypsindige aktelse for legendariske hardcore/punk-band som Refused, The Bronx, Gallows, og The Ghost Of A Thousand.

På det tekstlige plan sentrerer DANGERFACE rundt resignasjon, frustrasjon og apati. Inspirasjonen er overalt rundt dem; mest av alt er det det nåværende harske politiske klimaet som speiles i bandets tekster. Let It Burn er et eksempel på dette. Vokalist Michael beskriver den på følgende måte:

«The song Let It Burn is a quasi-political song, where everything we hear about today, «fake news», «alternative truth» and other misery, is wrapped up in hardcore and punk. It’s difficult to not be affected by the things happening in the world today, and so this track was born as a result of the tangible frustration we all feel in today’s political climate.»

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*