Ny singel fra duoen Opphav

Foto: Hanna Marie Owren Claussen
Den nordnorske duoen Opphav består av Louisa Palmi Danielsson på gitar og Ingvild Austgulen på vokal. Duoen er snart aktuelle med sitt debutalbum Innsig. Nå har de sluppet singelen «Villkvinna» fra det kommende albumet.

Låten tar utgangspunkt i det rytmiske gitarspillet til Palmi Danielsson og den sterke stemmen til Austgulen. Fraseringene til Austgulen får oss til å tenke på rap. Austgulen har for øvrig bakgrunn i slampoesi, og gitar og stemme tar oss inn i et kraftfullt og direkte univers i «Villkvinna».

Duoen har for øvrig fått særdeles kompetent hjelp av musikerne Jakop Jansønn (som i tillegg til å være soloartist spiller med blant annet Marja Mortensson) og bassist Kjetil Dalland (blant annet Vamp og Mari Boine). Låten er produsert av Erling Ramskjell, innspilling og miks er det Hallstein Sandvin og Erling Ramskjell som har stått for.

Cover: Astrid Fadnes

Om teksten sier Ingvild Austgulen følgende:

«Det er en tekst som handler om få fram det litt utemma, få fram essensen av mennesket, med fokus på å leve ut seg sjøl og bryte fri fra bokser og normer. Det handler om å bli mer ekte, sann og tro til den man er.»

Opphav har holdt på siden 2015, og har nå altså endelig fått samlet låter nok og fått satt ting i system, sånn at de er klare for å slippe album. Et album som kommer ut 10. juni. Vi kommer tilbake med intervju med damene og anmeldelse av albumet etter hvert.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*