Ny singel: KØBER feat. Simon Alejandro & JNS – Likevel

Pressefoto
KØBER er en rapper som har gjort seg bemerka både som studio-og liveartist. Vi får som regel servert beats med obskure samples i et tempo mellom 70-90 BPM og teksten leveres alltid «effortless». Om det er punches, hverdagslige observasjoner eller selvskryt, så er det alltid med et glimt i øyet.
Cover: Likevel

Fredag 10. februar slipper KØBER singelen «Likevel» via Hviskeleken Records. Med seg har han Simon Alejandro og JNS, to rappere som er kjent for å være like lekne med tekst som KØBER selv.

«Låta er inspirert av å stå på Subway og bli overveldet av alle spørsmålene man må ta stilling til. Da er det lett å tenke ‘wow, dette er jo akkurat som livet ellers’. En typisk eksistensialistisk tankegang om at alle mulighetene man tilbys også gjør deg redd for å velge feil. Men ikke tenk, man fikser det ved å si “Ja takk!” til alt det som er nice, og så tar man det derfra!» – KØBER

Låta dras i gang med et seig synth som kunne vært et sample tatt rett ut av Stanley Kubrick-film (evt. en 70 talls porno?). Det deilige samplet drar oss gjennom hele låta. KØBER sparker i gang bøtteballeten og gir oss linjer som: «Så dere har null budsjetter? Du må ha ringt feil. Det ække meg dere er ute etter. Hva er det du forventer?». Han er også stemmen bak refrenget som byr på rolig selvdigging.

«Får jeg det ikke til, må jeg gjøre det likevel. Mann, jeg gjør det likevel. Gjør det likevel, for jeg føler meg selv, som: Got damn!»

 

Pressefoto

Etter første hook (refreng) dukker første gjesteartist opp, Simon Alejandro. Han sparker i gang verset sitt med «Eg ble født pissed, men tok kontroll veldig kjapt. Så nå sprer eg bare oppsig på en fire/fire takt». Maler bilder med ordene og har en veldig lekenhet i flowen sin. Den lekenheten beholder han gjennom hele verset. «Stilen min e DIY siden eg gikk i kjeledress. Total tilstedeværelse uten en GPS. Unge entreprenør lenge før VGS. Alejandro gjør det sjøl, GDS». På siste verset hopper JNS inn med sin selvsikkerhet og særegne stil. «Jeg dro til Brooklyn for coppe no Lo Hoppet ut av den Ubern, plutselig var jeg i hooden til Pop Smoke Du kan kalle meg mye, men aldri broke La igjen no norske oljepenger i kassa, og tro meg de var stoked»

Inntrykket jeg sitter igjen med etter å ha denne avslappende bangeren på er at dette er en genistrek av en collab. Tre rappere som alle har fokus på å levere god tekst over en KØBER produsert perle som gir plass til vokalen. Kan dette være themelåta til våren 2023?

Sjekk ut den meget behagelige bangeren «Likevel» her:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*