Nytt album fra Ljungblut!

Veteranen Kim Ljung og hans ensemble slipper i dag «Villa Carlotta 5959» gjennom Karisma Records.

Foto: Tom Lund

Bandet Ljungblut har eksistert siden 2005. Det ble i utgangspunktet grunnlagt som et soloprosjekt av Kim Ljung, hvis primærgeskjeft er å være bassist og tekstforfatter for Seigmen og Zeromancer. Motivasjonen for prosjektet var at han satt på en del sanger som ikke passet helt med profilen til bandene han spilte i. Ljungblut forble et soloprosjekt for de 3 første platene, men prosjektet skiftet karakter før arbeidet med det fjerde albumet ble påbegynt. De to siste albumene som er gitt ut er norskspråklige, og Kim Ljung har fått med seg Dan Heide fra Zeromancer og Red7, samt Sindre Pedersen, Joakim Brendsrød og Ted Skogmann fra Apoptygma Berzerk.

Albumtrilogi

Albumet har mange referanser til både geografi og historie.

«Villa Carlotta 5959» er det sjette albumet som blir gitt ut under Ljungblut-navnet. Det er samtidig den siste skiva i en norskspråklig albumtrilogi. Albumet har mange referanser til både geografi og historie; Superga handler for eksempel om høyden utenfor Torino med samme navn, hvor det var en flystyrt som tok livet av Torinos fotballag i 1949. Hasselblad handler om de tolv Hasselblad-kameraene som ble stående igjen på månen etter et visst «gigantisk sprang for menneskeheten».

Plata ble spilt inn live i studio og er mikset av Alex Møklebust, som har vært med å forme både Seigmen og Zeromancer. Plenty av gjestearister har bidratt, deriblant Erik Ljunggren (A-Ha, Zeromancer, Bel Canto) og Ginge Anvik (SubGud). Dersom du er fan av melankolsk musikk á la Madrugda, Midnigt Choir, Seigmen, og nyere Anathema er dette trolig et album du vil kunne ha glede av!

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*