OverOslo – Lørdag

Vi har nådd aller siste dag på OverOslo 2018, og det beste har blitt spart til sist.

Foto: Johannes Andersen

Gurls

Ut på DNB-scenen går jentetrioen Gurls ut. Gruppen mottatt god kritikk for sitt album Run Boy, Run som de slapp tidligere i år. Gurls består av Hanna Paulsberg, Rohey Taalah og Ellen Andrea Wang, alle utdanna jazzartister. Med seg har de også Elias Tafjord på trommer. Paulsberg imponerer på saksofon med flotte melodier og improvisasjon Grefsenkollen ikke har sett maken til og spiller ypperlig med Wang på bass. Taalah synger og rapper med masse sjel og det er vanskelig å ikke digge med når jentene drar på. Mot slutten får vi Syngedame der publikum lar seg helt rive med. Virkelig et av OverOslos høydepunkter.

Daniel Kvammen

Selv takk, Daniel, for en flott konsert.

Over på Amfiet begynner Daniel Kvammen å spille. Han har med seg et svært dyktig band og sangene sitter godt. Gutten fra Geilo debuterte i 2015 og har siden oppnådd stor popularitet gjennom sanger som Du fortenar ein som meg og Me dansar ikkje for moro skyld. Både disse og andre sanger blir spilt og den deilige sommerlige poppen gjør at Grefsenkollen trekker på smilebåndene og gynger med. Det er et solid sett fra Kvammen og selv om publikum blir sittende under konserten tyder det ikke på at de ikke trives. – Tusen hjertelig takk for at dere gidder å høre på! sier en beskjeden og takknemlig Kvammen. Selv takk, Daniel, for en flott konsert.

Bernhoft & The Fashion Bruises

Det virker som evigheter vi først fikk nyss om Bernhoft. De fleste kjente han nok som vokalist og gitarist i bandet Span, men som nå hadde gått solo, og det på sin helt egne måte. Bernhoft spilte helt på alene med kun en kassegitar og loopbox, og klarte faktisk å få det til å fungere. Siden den gang har han blant annet hatt en noenlunde depressiv karriere i statene, men også vunnet både Spellemann og Statoil-stipend, og ikke minst samla sammen et nytt band; The Fashion Bruises. Vi får høre masse nye låter og det svinger godt både på scenen og i publikum. Bernhoft synger og spiller gitar ypperlig, og The Fashion Bruises støtter godt. Noen høydepunkter er Buried Gold der Rohey Taalah fra Gurls synger med og en av Bernhofts eldre slagere Choices kommer. Alt i alt et veldig imponerende, kan man kalle det, comeback av Bernhoft. Vi gleder oss til nytt album.   

Foto: Johannes Andersen
Sugarhill Gang

Rett etter inntar en av verdens mest legendariske rapgrupper DNB-scenen, nemmlig; Sugarhill Gang. – The real party is about to start right now! Ropes det på scenen, og publikum jubler med. OverOslo har over sine syv leveår pådratt seg et rykte for å være en festival for de litt eldre, altså de som ikke lenger orker å dra på Roskilde og som syns at Øya blir litt meget, men under nettopp Sugarhill Gang sin konsert er det overraskende god bredde i publikum. Både yngre og eldre synger med på hyttene, som kommer på rad og rekke i 45 minutter straight. Vi får høre både gjengens egne låter, men også flere andre svært kjente låter fra andre store artister. Mot slutten kommer også Joddski på scenen og tar et par låter med gutta i Sugarhill Gang. Under Drop It Like Its Hot tar stemningen seg virkelig opp og om det er de lett gjenkjennelige frasene eller alkoholinntaket som bærer stemningen er ikke lett å si, men bra show er det uansett.

Gabrielle

Det virker som om OverOslo ikke kan få nok av Gabrielle, for en opptreden og for ei dame.

Bergenseren som under Bergenfest tidligere i sommer imponerte sterkt stiller nok en gang opp med et godt show, denne gangen til et publikum som ikke var like gode på sangtekstene. Det står likevel ikke i veien for at Gabrielle stiller opp med et sinnsykt bra sceneshow og ikke minst et høyt musikalskt nivå. Publikum kan kanskje ikke tekstene like godt som bergenserne på Bergenfest, men henger likevel med, og det med skikkelig energinivå. Solen går kanskje ned, men Gabrielle lyser likevel opp Grefsenkollen. Lørdagen er virkelig tatt seg opp, og i det pyroen smeller helt foran på scenen tar stemningen seg til et helt nytt nivå. Settet avsluttes med Fem Fine Frøkner hvor publikum hopper med. Det virker som om OverOslo ikke kan få nok av Gabrielle, for en opptreden og for ei dame.

Stargate

Grefsenkollen koker og foran ved scenen minner det hele mer om et russetreff.

Som avsluttning på festivalen har OverOslo klart å booke gutta fra Stargate til deres første konsert i Oslo noensinne. På scenen står guttene bak en av de mest dekorerte DJ-båsene jeg har sett. På rad og rekke kommer det sanger med flere millioner streams på Spotify og som har surret over radiobølgene de siste ti årene. Hits fra Rihanna, Kendrick Lamar og Martin Garrix blir spilt av. Det tar ikke lange tiden før vi forstår hvor omfattende og profesjonelt arbeidet til Stargate er. – Er dere klare for å feste? Roper gutta bak spakene og fyrer på. VI får pyro, dundrende bass og en hel del berusede 40-åringer som ikke har danset som de gjør i kveld siden gud vet når. Jaa9 & OnklP gjester scenene og rapper Flyr Forbi og publikum lar seg rive med. Helt til slutt kommer Ylvis-brødrene, iført reve-kostymer, på og synger The Fox. Grefsenkollen koker og foran ved scenen minner det hele mer om et russetreff. En stor kontrast til det formelle og voksne publikummet vi så kun timer før. En fantastisk og energisk avsluttning på OverOslo 2018.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*