PREMIERE: Charlotte Qvale – Turn On The Light

Foto: Julia Naglestad
På fredag slipper Charlotte Qvale singelen «Turn On The Light». Sjekk ut låta hos oss allerede i dag!

Islandskfødte Charlotte Qvale er oppvokst i Mandal i Sør-Norge, og albumdebuterte med Fire Dance With Me i 2014. Tre av singlene fra det kritikerroste albumet var listet på P3 i totalt 52 uker, og responsen på Qvales by:Larm-opptredener antydet en artist med vind i seilene. En periode preget av livets realiteter fulgte, og det ble dermed dratt litt i bremsene.

Helt stillstand var det dog ikke. Året etter debutskiva slapp Qvale julealbumet Senk dine hvite vinger og den tematisk beslektede hiten «Vi feirer jul» (et samarbeid med VIGGO-makker Marte Wulff). Hun vendte tilbake som soloartist for fullt i fjor sommer, og har siden det gitt ut en rekke singler hvorav den nyligste er den kløktige «Broken Heart Syndrome» fra mai måned. I morgen slippes oppfølgeren, som du kan høre i bunnen av saken.

Ny retning

Jeg satt og skrev en ny låt da jeg kom over TRXD på en spilleliste, og visste instinktivt at de ville naile uttrykket denne låta skrek etter.

«Turn On The Light» har overraskelsesmomentet på sin side, og dens elektroniske uttrykk trekker i en helt ny retning. Dette kan ha samarbeid med hvem hun har samarbeidet med; produsentduoen TRXD (Truls Dyrstad og David Atarodiyan) har hatt noen fingrer med i spillet. Om låten og samarbeidet sier Charlotte Qvale følgende:

«- Livet er et like deler fint og skummelt forsøksprosjekt, og siden musikken utgjør det meste av mitt liv gjenspeiler det seg også her. Jeg jobber i en fri flyt av idéer og retninger samtidig som jeg holder meg fast i en slags kjerne som har blitt tydeligere med årene, og har en finjustert nese når det kommer til å snuse opp folk jeg tror vil skjønne greia mi. Jeg satt og skrev en ny låt da jeg kom over TRXD på en spilleliste, og visste instinktivt at de ville naile uttrykket denne låta skrek etter. Det viste seg til alt overmål at Truls i TRXD faktisk også kommer fra hjembyen min Mandal, så det har vært ganske digg å kunne snakke min brede bondeknøldialekt under en produksjon og faktisk føle meg 100 % forstått.»

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*