Raga Rockers på Tons Of Rock 2019

Foto: Sadan Ekdemir
Raga Rockers er et av de «fire store» rockebandene i Norge. Det lever de opp til under årets Tons of Rock.

Vurdering

Raga Rockers på Tons Of Rock 2019: 5/6Karakter 5
Som vanlig når Raga Rockers har konsert, fremstår vokalist og sjef Michael Krohn som bakpå og roligheten selv. De starter konserten med en fin «Morgenraga». Allerede på den seige «Ingen Adgang» er det tilløp til synging blant publikum. Gitarist Eivind Staxrud avslutter låta med en gitarsolo.

Fra «Full Tank» merker jeg at det er for mye bass til å stå fremst. Det er rett og slett ubehagelig. Staxrud er heit i kveld, og drar en solo også her. «Rundt og Rundt» er litt treigere, fordi kompet er kjedelig. Heldigvis er Staxrud i slag. Den kontante «Det Skjulte kamera» er mer fengende, så her synger folk med.

Treffende låtnavn

«Høydepunkt» lever opp til tittelen.

Ikke alle låter slår like godt an. «Føler Ingenting» får meg ikke til å føle noen ting. Neste låt gir meg heller ikke så mye, selv om Staxrud er fremme med nok en gitarsolo. Da er det greit at også «Høydepunkt» lever opp til tittelen. En ganske rolig låt som starter med lett komp av piano og trommer, før gitarene kommer inn. Vi får en seig versjon, noe som gjør det enda lette å synge med.

Det går fort over i den mektige «Aldri Mer». Krohn høres aldri mer bestemt ut enn her. God melodi, god tekst, og et band i form gjør dette til nok et høydepunkt. Det blir allsang på både denne og «Ekspander eller Dø». Sistnevnte har et tøft gitarriff som løfter den. «Faktor X» har sikkert noe gitar den også, men jeg hører stort sett den plagsomt høye bassen. Den ødelegger en god låt.

Ren eufori under konsertens andre del. Foto: Sadan Ekdemir
Allsang og topp stemning

Raga Rockers startet konserten kanskje litt i overkant forsiktig, men haler seg inn på mesterlig vis.

Herfra og ut er det allsang og ekstremt god stemning i teltet. Den fengende «Ole og Ali» er starten på en fantastisk siste del av konserten. «Når Knoklene Blir Til Gele» har fjong bass og trommerytmer. Michael Krohn prater til publikum og gir gitarist Staxrud lov til å spille en litt lengre solo, bare han ikke tar av. Han avslutter med å vise at han kan ta en solo med en arm på ryggen.

Krohn introduserer en pianoballade, men «Hun Er Fri» er alt annet enn en vanlig pianoballade. Krohn introduserer bandet og avslutter med : «- deres personlige favoritt. Meg!» På «Noen Å Hate» er det allsang i hele teltet, men det toppes med «Slakt», der publikum kan hele teksten. Det er godt trøkk i bandet.

Raga Rockers startet konserten kanskje litt i overkant forsiktig, men haler seg inn på mesterlig vis. Avslutningen av konserten er ren eufori for publikum, og da må bandet ha gjort mye rett.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*