Rock’n’roll-weekend i fotopiten

Jorn @ Festiviteten Bar & Scene. Foto: Hans Martin Høydahl
To dager med rock’n’roll – her kommer en oppsummering fra fotopiten.

Helga startet i hovedstaden på eminente Rock In med Bastarized fra Råholt og Pain City med Stian Krogh i spissen. Deretter gikk turen videre til Hamar og Festiviteten Bar og Scene hvor The Cult of Destiny og Jorn spilte!

Bastarized @ Rock In. Foto: Hans Martin Høydahl
Bastarized og Pain City på Rock In

Bastarized er et noe ukjent band for meg, og det er jo det jeg digger med å besøke hovedstaden – få øynene opp for nye band som er balsam for ørene. De serverte deilig rock’n’roll trash fra Råholt. De leverte sakene og bød på seg selv sammen med en god dose publikumsfrieri. En absolutt god oppvarmer for hovedbandet, Pain City.

Pain City, et relativt kjent band i Oslo, med Stian Krogh i spissen leverte de hardslående og breibeint rock’n’roll, med raske riff og velplasserte soloer. Pain City var lenge en god trio, men nå har de blitt en kvartett etter de fikk med seg Torbjørn Isaksen. Med fjerdemann om bord har de, om mulig, fått et enda litt fetere lydbilde.

Begge band leverere godt over gjennomsnittet og jeg må si at pumpa gikk liksom litt fortere når en flying V kommer på banen. Rock In har nok ikke den breieste scenen, så det blir jo litt trangt om plassen med disse noe større bandene, men til gjengjeld blir det jo også veldig intimt – man kjenner rocken på kroppen. Særlig under Pain City sin versjon av «Breaking the Law».

Pain City @ Rock In. Foto: Hans Martin Høydahl
The Cult of Destiny og Jorn på Hamar (og ei litta da capo med Pain City på Lillehammer)

Planen var en tur til Hamar og Festiviteten Bar og Scene, men det ble ei litta tur innom Haakons Pub på Lillehammer også, uten kamera vel og merke, da det var neste etappe for Pain City i helgen. Bassist Torkjell er jo fra området, så her spiller de litt på hjemmebane, og det er selvfølgelig veldig stas. Faktisk så stas at folk måtte snu i døra for det var rett og slett fullt. Når de spilte «I play my guitar when I want» var det bare å glemme naboene og gunne på med luftgitaren! Og Lillehammer er ikke vanskelig å be – her ble det fest!

The Cult of Destiny @ Festiviteten Bar & Scene. Foto: Hans Martin Høydahl

Festiviteten Bar og Scene hadde rigget opp til tidenes rock’n’roll-kveld, med ingen ringere enn stemmen selv, Jørn Lande, sammen Eddie Guz sitt old school heavy metal-band The Cult of Destiny som oppvarmer. The Cult of Destiny leverer god heavy metal inspirert av «the good old days of the 80s». De består av veldig dyktig og rutinerte musikere, så nivået er høyt. Så det ble god kok i salen før Jørn Lande og Tore Moren tok over.

Lande griper mikrofonen og tar publikum med storm fra føste sekunde. Stemningen stod i taket på den utsolgte Festiviteten Bar og Scene. Med så dyktige musikere og en av norges beste vokalister er det klart det blir full klaff!

Jorn @ Festiviteten Bar & Scene. Foto: Hans Martin Høydahl
Innlandet Rock-off

Som beboer i Innlandet var det jo litt ekstra stas å se band med medlemmer fra samme sted, som nevnete Torkjell i Pain City, Atle i The Cult of Destiny, som er fra Hamar, og sist men ikke minst, gitarist i Jorn, Tore Moren som er fra Trysil.

Vanskelig å kåren noen vinner i denne «rock-off’en» – men vinneren er nok publikum, som fikk konserter av høyteste nivå både fredag og lørdag 😉

Her er bilder fra helga!

Alle foto: Hans Martin Høydahl

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*