Singel nummer to fra Kristian Kaupangs kommende album er ute

Foto: Kai Hansen
Senere i vår kommer Kristian Kaupang ut med nytt album, Sorry, Tom. Han har allerede sluppet singelen «Hi» fra det kommende albumet. Nå er han ute med den nye singelen «Golden Dragon».

Mens låten «Hi» ga oss et gryende håp om livet etter ufrivillig – og selvpålagt – isolasjon, handler «Golden Dragon» om den vanskelige kjærligheten. Låten blir i presseskrivet beskrevet som «En tonesatt mikronovelle. En stillferdig pianoballade». Det er en god beskrivelse, for det er pianoet og det fine lyriske uttrykket som står i fokus her. Og så må vi ikke glemme det aldeles strålende trompetspillet til Thomas Nordvik.

Her forklarer Kaupang hvordan han fikk inspirasjon til å skrive låten:

«En regntung vårdag ble trafikken på E18 dirigert gjennom Holmestrand sentrum. Køen av personbiler og tungtrafikk snirklet seg sakte og høylytt over våt asfalt. Gjennom dugg, regndråper og eksos kunne jeg skimte noen gullforgylte bokstaver. Golden Dragon stod det. Golden Dragon restaurant.

Jeg var stuck i en ørken av tapt tid og dårlig DAB-signal. Golden Dragon i funklende gull framstod nærmest som en luftspeiling, som et lovende land i det fjerne. Jeg gned meg i øynene. Fantasien løp løpsk. Plutselig satt jeg med begynnelsen på en tragisk kjærlighetshistorie. Det var på Golden Dragon at alt starta.»

Låten er produsert og mikset av Edvard Tronstad og mastret av George Tanderø og er gitt ut på Apollon Records.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*