Sommerintervju med Dangerface

Mobilbilde - Dangerface
I dag er det 3. august og 150 dager igjen av dette rare året. På denne dagen i 1492 kunne den italienske handelsmannen Kristoffer Columbus endelig seile fra Palos i Sør-Spania med de tre skipene Santa María, Pinta og Niña, finansiert av de spanske katolske monarkene Isabella av Kastilja og Ferdinand av Kastilja og Aragon. Målet var å seile vestover for å finne en sjøvei til India og kanskje muligheten til å nå Kina. Vi vet jo alle hvor han faktisk endte og hvilke grusomme hendelser dette førte med seg. Det er dagen da Tyskland erklærte krig mot Frankrike og da Polen proklamerte sin nøytralitet under 1. verdenskrig. Vokalist og gitarist James Alan Hetfield i Metallica ble født for 57 år siden og gitarist i Janus Stark og The Prodigy Gizz Butt for 54 år siden.

Det er også dagen hvor vi har fått svar på årets sommerintervjurekke. I dag er det Michael Myklebust på vegne av Dangerface som har besvart våre spørsmål.

Mange av sommerens festivaler og konserter er avlyst, på grunn av pandemien som har herjet rundt i verden de siste månedene. Stengte grenser og restriksjoner. Svært små størrelser på gruppene man kan være i. Fra avlysninger, flyttinger og ingen konserter til sofa-konserter.

Siden vi ikke får gå like mye på konserter og festivaler som vi hadde håpet på denne sommeren, har vi laget en liste med spørsmål som er sendt ut til et bredt utvalg av artister. Det vil komme svar på følgende spørsmålrekke hver mandag i sommer.

Dangerface er et hardtslående punk/hardcore-band fra Stavanger. Da de slapp debutalbumet Get Loud! gjennom Big Day Records i 2019, ble det meget godt mottatt blant andre her hos oss. Vår anmelder påpekte blant annet at «plata sparker fra første sekund» og skrev at: «Det er mye som skjer i løpet av de ti spora platen varer. Fifteen Seconds har høyt tempo, skriking, fete riff, og det sparker deg i trynet. Singelen Let it Burn fremstår som platas mest poppete, med catchy refreng, koring, og generelt en høy allsangfaktor» 

Bandet har nettopp vært i studio og det ventes nye låter, som er rett rundt hjørnet. Vi gleder oss!

Har nedstengningen og situasjonen ført til noe positivt for deg eller dere som band?

Vi har vært i studio og spilt inn 3 låter som kommer ut på alle strømmetjenester så fort alt er ferdig mixet/masteret og planlagt.

– Kanskje ikke helt lov å si, men Corona-times har egentlig vært en liten pluss i Dangerface-campen. Vi har endelig fått tid til å blir ferdig med låter som ventet på å bli ferdigspikra. Vi har vært i studio og spilt inn 3 låter som kommer ut på alle strømmetjenester så fort alt er ferdig mixet/masteret og planlagt. Vi har mistet et bandmedlem, men også fått inn et nytt, (Velkommen, Mikael!), uten å tape tid på å lære han alle låtene våre. Han hjalp oss som step-in på et par gigs, så han kunne jo alle låtene fra før! «Win/Win» der altså. Mye har skjedd, men vi har ikke vært så produktive som dette på lenge. På tide å få ut ny musikk, as!

Hvilken låt har gitt deg mest glede eller energi under nedstengningen?

– Låter som har holdt ting oppe for meg personlig er ofte guilty pleasures, som Call Me Maybe av Carly Rae Jensen, Shake it Off av Taylor Swift (alltid), men også noen feelgood låter som «Get Better» av Frank Turner, «Smokes, Let’s Go!» av Barren Womb og «Pain of Infinity» av The Dirty Nil. Og en av bandets turné/reise-sanger, California av Childish Gambino.

Kan du nevne tre mest hørte album på din streamingtjeneste akkurat nå?

– Jeg kan ikke si hele album, men artister jeg har hørt en del på er The Dogs The Menzingers The Bronx The Flatliners Kriminell Kunst Nesten alle «The» band!

Jeg har følgt litt med på «Norsk Punk» band som har hatt sånn livestream-gigs på Stream-Fest, som er et usedvanlig bra initiativ av Mats Gjelsvik fra bergensband Still Shaking og Dead Lips. (Sammen med Inger Lise Gjerdebakken) Og ikke minst Oslo Ess/ The Dogs live på et tak i Oslo! Det var grisefett! Mye bra band i dette vide land, altså!

Har du spilt egen eller fulgt noen av konsertene online under nedstengningen. Hvordan var det?

– Jeg har følgt litt med på «Norsk Punk» band som har hatt sånn livestream-gigs på Stream-Fest, som er et usedvanlig bra initiativ av Mats Gjelsvik fra bergensband Still Shaking og Dead Lips. (Sammen med Inger Lise Gjerdebakken) Og ikke minst Oslo Ess/ The Dogs live på et tak i Oslo! Det var grisefett! Mye bra band i dette vide land, altså!

Hvilke tre artister/band har vært inspirasjon for deg?

– Dangerface er faktisk vesentlig splittet når det gjelder musikkinteresse. Men her har vinkler å holde oss innen en fin liten grense. Mike: Alkaline Trio Jan Eirik: Refused Steinar: Propagandhi Christian: Jacob Collier Mikael: Every Time I Die.

Festivalsesongen er avlyst. Hadde du tenkt deg på festival i sommer og hva så du frem til å gjøre eller se?

– Sommerplanene gikk i vasken, men som sagt så var det en liten blessing in disguise for vår del, om det er lov å si. Det var spesielt én gig vi gledet oss en hel del til å spille. Vi skulle til Tyskland å spille Summer Breeze Festival 2020, men alt ble jo snudd på hodet. Men vi gjorde det beste ut av det og booka studiotid i stedet! Men håper så klart vi får til å komme oss ned dit i fremtiden.

Hva mener du er den beste sommerlåta?

– Ok, her er jeg, Mike, faktisk kraftig enig med alle mann. Sikkert første gang i historie. Mike: Justin Timberlake – Can’t stop the feeling Jan Eirik: The Ataris – Boys of Summer Steinar: Goldfinger – Superman Christian: The Gaslight Anthem – Stay Lucky Mikael: The Hives – Won’t Be Long

Hvis du fikk endre et samfunnsproblem akkurat nå, ingen begrensning på midler. Hva ville det vært?

Det første vi skal gjøre er å arrangere en «Dangerface klemme-fest.» Ikke å misforståes med en Klemma-fest (*les; Klamydia-fest) En Konsert hvor vi kjører en Wall of Love, istedenfor den typiske mosh-party Wall of Death. (Google it). Kjærleik og Smash til folket! Peace!

– Shit. Vanskelig. Vi har hverdagsrasismen, og vi har en verden som går sakte, men sikkert, til helvete pga. maktsyke psykopater som styrer store deler av verden. Altså, vi har en del å ta tak i. Men det er her vi skal være politisk korrekt og litt alvorlige. Vanskelig å ikke trasse her altså. Så jeg trasser. Jeg synes sjokoladen Smash er kraftig overpriset. Så mye, at jeg syns det har blitt på grensen til et samfunnsproblem. Så jeg tror jeg hadde gjort noe med det. Billigere Smash til folket!.

Hvilken musikkvideo må bare ses?

– Åh. Det er en del kule musikkvideoer der ute. Umulig å velge kun én. Lit – My Own Worst Enemy. humor. Rise Against – Give it All, er alltid utrolig god sing-a-long stemning! Job for a Cowboy – Tarnished Gluttony, Cthulu-type greier. Alltid kult. Som du ser, det er veldig spredd her i musikksjanger.

Hva er det første du skal gjøre når restriksjonene er fullstendig hevet?

– Det første vi skal gjøre er å arrangere en «Dangerface klemme-fest.» Ikke å misforståes med en Klemma-fest (*les; Klamydia-fest) En Konsert hvor vi kjører en Wall of Love, istedenfor den typiske mosh-party Wall of Death. (Google it). Kjærleik og Smash til folket! Peace!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*