Spilleliste: Noen favoritter fra første halvdel av 2018 (Rock/Metal)

Foto: Johannes Andersen - The Dogs @ Rockefeller

Undertegnede fremhever noen favoritter fra de norske artistene vi har skrevet om i 2018.

Foto: Johannes Andersen

I det kalenderen viser 2. juli er det 182 dager igjen av året, eksakt like mange som vi har lagt bak oss. Det virker dermed naturlig å ta en liten fot i bakken, og se gjennom hva hundens år har gitt oss så langt. 2017 var et ekstremt sterkt musikkår, og dette momentumet har ikke bremset ned så langt i 2018.

Vareopptelling

2017 var et ekstremt sterkt musikkår, og dette momentumet har ikke bremset ned i 2018.

Hyppige utgivere som The Dogs og Tusmørke har gitt oss skiver som tilhører deres absolutte toppskikt. Artister med litt lengre intervaller mellom utgivelsene, som Emmerhoff & The Melancholy Babies og The Konsortium, har gitt ut bunnsolide verker som rettferdiggjør den sjuårige ventetiden siden sist.

Andre band, som Horizon Ablaze og Haraball, har eksperimentert og utviklet sounden sin i spennende retninger med gode resultater. Både Ihsahn og Spurv har gitt ut unisont hyllede fullengdere og blir fremhevet i både inn- og utland som toneangivende og spennende figurer innen sine respektive genrer. The Good The Bad and The Zugly’s «Misanthropical House» vil garantert akkompagnere flatfylla denne sommeren, og det unge og lovende Duvel kan fort bli en ledestjerne innen post-punk her til lands.

Spillelisten i bunnen inneholder 10 låter med undertegnedes personlige favoritter (én per artist) fra deres utgivelser i år. Rekkefølgen på låtene er tilfeldig.

Hva er i vente?

Vi har kanskje ikke engang sett det beste 2018 har å by på. Om få dager slipper Immortal «Northern Chaos Gods», deres første album uten ikonet Abbath. De Bergen-baserte kosmosstonerne i Bismarck gir i august ut sin første fullengder «Urkraft», som høres ut å til å være en gavepakke for fans av band som Neurosis, Sleep og Ufomammut. Til høsten får vi også debutalbum fra ATTAN, som allerede har gitt ut en smakfull hors d’œuvre fra den kommende skiva. Nøyaktig det samme kan sies om Syndrom. Den 31. august vanker det også en ny plate fra Iskald. Dette er bare noen få eksempler, og i tillegg har man alt det andre som vi ennå ikke har fått inn på radaren ennå. Vi gleder oss!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*