Spydeberg Rock 2023: dag 2 og oppsummering

Klovner i kamp. Foto: Hans Martin Høydahl
Hvilken festival Spydeberg Rock er! Det er så utrolig flott å virkelig få følelsen av at sommeren og festivaltiden er i gang, selv om værgudene ikke helt spilte på lag på dag to. Spydeberg rock klarer uansett å skape en minneverdig festival år etter år.

Det er ingen enkel sak å sparke i gang en festival år etter år, med de økonomiske utfordringene det måtte medføre, og med Covid-spøkelset gjemt i skapet (forhåpentligvis for godt).  Spydeberg Rock er i bunn og grunn en bygdefestival, noe som ikke er negativ i det hele tatt. De greier å skape en feel good-festival som i allefall i hodet mitt blir bare mer og mer innbydende. En festival man krysser av i kalenderen.

De greier å skape en feel good-festival som i allefall i hodet mitt blir bare mer og mer innbydende

Men på spørsmålet om hva som gjør Spydeberg Rock så kult i mine øyne, så er det hele rammen rundt. Det er litt sånn akkurat passe stort med to scener, en hovedscene og en intim og noe mindre scene.

Helt personlig synes jeg også at de i år som i 2022 hadde en relativ bra bredde på artister begge dagene. Fra Øystein Sunde og Valentourettes til Jaa9 & Onkel P. Staysman avsluttet det hele i de små nattetimene på søndag morgen.

Aksle Hennie. Foto: Hans Martin Høydahl

Lørdag var jo spennende da det ble reklamert for en aldri så liten overraskelse. Hvem skulle tro at Mr. Max Manus himself i form av Aksel Hennie skulle dukke opp på scenen som en ekte rocker? Med et lite kobbel med tv-kamera på slep, entret Hennie i ekte vokaliststil. Grunnen er at det i skrivende stund lages en serie, der Aksel Hennie spiller vokalist i et band, og hva er vel mere rocka enn å gi full gass på Spydeberg rock.

Man begynner så smått å glede seg til neste års festival

Nå har en på en måte landa litt etter en opplevelsesrik festival på bygda, mye flott musikk med bra bredde, og fra mitt ståsted så gikk også årets festival knirkefritt. Man begynner så smått å glede seg til neste års festival.

Sitter igjen med disse som gjorde absolutt inntrykk: Åge Aleksandersen er ubestridde sjef. Selvfølgelig har jeg trønderblod i årene da jeg er født i Levanger, mektig imponert over den «drive» og stemning trønderrockeren ga Spydeberg Rock. Jentebandet Girls Got Rhythm fra Ukraina har jeg nevnt før, men bandet Stone Heart et lokalt band fra Askim som serverte en ubeskrivelig fet konsert. En heftig blanding av rock og punk. De hadde utrolig stor spilleglede og de ga absolutt alt, noe som gjorde kvelden perfekt.

 

Galleriet består av et lite knippe bilder fra fredag og selvfølgelig lørdag:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*