StenzbölBanden gir ut ny EP

Foto: Promobilde
StenzbölBanden byr på bygdefest. Banden, Ep. 1 gis ut i dag gjennom Bøl Records.

StenzbölBanden består av fire selværklærte bygdetullinger hvis livsprosjekt er å lage antemisk musikk for Bygde-Norge. Veien til rural revolusjon skal sikres gjennom sint, norskspråklig rap som understøttes av rockekomp og tromboner. Det seneste tilskuddet i denne åndskampen, EP’en Banden, Ep.1 gis ut i dag.

Konger av bøgda

Rage Against the Machine, OnklP og De Fjerne Slektningene, Kaizers Orchestra og Nirvana oppgis alle å være inspirasjonskilder.

Bandet, som har holdt det gående siden 2015, er riktignok Oslo-basert, men medlemmene har sitt opphav i periferien. Rapperen STENZ (Simen Stensbøl) er fra Kongsvinger,  trommeslager Rune Tørhaug er fra Trondheim, og gitarist Lars Haugen er fra Senja. Rage Against the Machine, OnklP og De Fjerne Slektningene, Kaizers Orchestra og Nirvana oppgis alle å være inspirasjonskilder.

Banden, Ep. 1 er sterkt tematisk forankret i bøgda. I tillegg til å by lytteren med lytteren på en klassisk bygdefest, ønsker også StenzbölBanden å ta opp det vedvarende problemet omtalt som «Bygdedyret», og drar på jakt etter dette beistet i «Blair Witch»-stil. EP’en har også fått celebert besøk, da selveste Petter Pogo gjester låten «Cowboybrus». Nok prat, sjekk ut Banden, Ep.1 under!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*