Storslått og vakkert fra Daniel Herskedal og Emilie Nicolas

Bilde for bruk i artikkel
Daniel Herskedal og Emilie Nicholas skaper vidunderlige stemninger
Komponist og brassvirtuos Daniel Herskedal slipper i dag første smakebit fra sitt kommende album. Da Ernst Wiggo Sandbakk i Jazzfest i Trondheim bestilte et nytt verk fra Daniel, var han ikke i tvil om hvem han skulle be med seg på prosjektet. På singelen «Out Here» bidrar umiskjennelige Emilie Nicolas med vokal og tekst, Eivind Aarset på gitar og Andreas Helge Norbakken på slagverk. Resultatet er ømt, uanstrengt, storslått og vakkert på en og samme tid.

Vurdering

Daniel Herskedal feat. Emilie Nicolas – «Out Here» 6/6Karakter 6

Låten starter forsiktig før Emilie Nicolas kommer inn i lydbildet med sin sterke, skjøre stemme og sitt særegne skrivesett. Kombinasjonen av samarbeidet er en solid retningsendring i Daniels karriere. Låten oppleves herlig uanstrengt, men samtidig fanger den deg øyeblikkelig. Det er vidunderlig vakkert med melodier og landskap som lever og pulserer.

Hvis første smakebit fra platen er representativ for de øvrige låtene, så kan det godt hende at han må skape plass til flere priser i tiden som kommer

Forskjellige verdener som møtes

Om «Out Here» sier Daniel Herskedal følgende: «Out Here» er den første låta jeg skrev til dette prosjektet, og det i veldig usikre tider. Mye av tematikken går på å være redd for å miste det man har, frykt for det som kommer, å føle seg liten i verden. Samtidig er det en velkomst inn i vår musikalske univers. Det er fire forskjellige verdener som møtes her, farget og inspirert av hverandre. Emilies fantastiske stemme i front, Eivinds elektroniske klangverden og Helges klanglige og rytmiske landsby, i tillegg til min musikalske signatur. Alle setter sitt personlige preg på resultatet, og med den største selvfølgelighet høres alle ut som nye versjoner av seg selv».

Bilde for bruk i artikkel
Daniel Herskedals musikalske landskap fortsetter å utvide seg
Ny musikalsk retning

Ernst Wiggo Sandbakk i Jazzfest i Trondheim ønsket et nytt verk fra Daniel, og utfordret han samtidig til å gå i en ny retning musikalsk. Da var ikke Daniel i tvil om hvem han ville ha på prosjektet; stjernelaget han samlet består av Emilie Nicolas på vokal og tekst, Eivind Aarset på gitar og Helge Norbakken på slagverk.

Daniel Herskedals musikalske verden har fått mer og mer oppmerksomhet den siste tiden, og han har mottatt en rekke priser som for eksempel «Jazz Recording Of The Year» for utgivelsen Harbour. Hvis første smakebit fra platen er representativ for de øvrige låtene, så kan det godt hende at han må skape plass til flere priser i tiden som kommer. Det er i alle fall ingen tvil om at denne låten levner et sug etter mer

Bilde for bruk i artikkel
Daniel Herskedal har mottatt en rekke priser den siste tiden

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*