Susanna ute med låt fra kommende album!

Pressefoto
I dag slipper Susanna første smakebit fra albumet Elevation ut på strømmetjenestene.  Albumet kommer i mars og singelen «Alchemy of Suffering» er en vakker, melankolsk og drømmende pianobasert låt.  Låten – som har fått en særdeles passende tittel, mørketiden og pandemi-restriksjonene tatt i betraktning –  har også fått en musikkvideo. Den hadde premiere tirsdag 11. januar.

Den stemningsfylte videoen til «Alchemy of Suffering» er filmet og klippet av cloak/dagger (Carsten Aniksdal og Sølve Sæther). Videoen er enkel, men effektfullt oppbygd, med innslag av drømmeaktige elementer.

Livet er lidelse og ekstase om hverandre, for å bruke litt svulstige ord. Da Susanna leste første strofen i “Alchemy of Suffering” opplevde hun umiddelbar gjenkjennelse:

Nature, one man lend you fire,

Another dulls you with his grief.

What says to one: Here is the grave,

Says to the other: Glory, Life!

Noen personer klager alltid over det triste, forferdelige, andre ser muligheter overalt hvor de går.

– Jeg har lært meg å inkludere litt av begge deler i livet mitt, noen udelt optimist blir jeg aldri, ler Susanna.

Fjerde album under pandemien

Elevation er hennes fjerde (!) album under pandemien. Albumet er oppfølgeren til suksessalbumet Baudelaire & Piano (2020), som er basert på tekster fra Ondskapens blomster fra 1800-tallet av Charles Baudelaire. Både The Guardian og The Financial Times gav albumet fire av fem stjerner.

I oppfølgeren Elevation blomstrer Susannas møte med Baudelaire til en sammensmelting som kombinerer båndopptak, snakkende ord og sang. Et resultat hvor unik musikk, samtale som strekker seg over århundre av disipliner og et «tidsreisende» prosjekt, som Susanna sier det, som beveger seg mellom kreative dimensjoner.

Der hvor Baudelaire & Piano tok for seg det skumle med hekser, hedninger, ulver, vampyrer og demoner, skildrer oppfølgingen besatte elskere som lengter etter ekstase og et åndelig daggry.

Albumet slippes 25. mars i formatene vinyl, cd og kassett. Vi gleder oss.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*