The Kings of Rock, Gluecifer, er tilbake i Bergen

Foto: Øyvind Toft

Sist de spilte i Bergen, på Teatergarasjen, 1. mai 2004, var de på høyden av sin karriere og blant Skandinavias viktigste rockeband.

Tekst: Vidar Magnussen

Vurdering

Gluecifer på USF Verftet 15.11.19: 5/6Karakter 5
Gluecifer hadde bl.a. platekontrakt med Sony, gode VG lista topp 20 plasseringer, Spellemannspris-nominasjoner og mer til. De turnerte land og strand (og utland)! Konserten ble også filmet og gitt ut offisielt på DVD’en «Royally Stuffed» i 2005.

Sceneteppet faller, og Frithjof Jacobsen (Biff Malibu) & co åpner med «A Call from the Other Side», tett etterfulgt av «Car Full of Stash», begge fra deres mest solgte album, Automatic Thrill fra 2004, og showet er i gang. En så godt som full sal av forventningsfulle publikummere lar seg begeistre og ser ut til å storkose seg. Bandet leverte videre «Get the horn» før vi fikk servert «Easy living» (Bandets første VG-lista topp 20 låt), «Reversed» og «Not enough for you» fra det populære albumet Basement Apes fra 2002 (som nådde andreplass på VG-lista topp 40 album).

En så godt som full sal av forventningsfulle publikummere lar seg begeistre og ser ut til å storkose seg.

At ikke Biff Malibu traff 100% vokalmessig innledningsvis på de aller første tonene av åpningslåten var helt bagatellmessig, for resten av konserten leverte han en meget god vokalprestasjon. Bandet var i strålende form og hadde publikum med seg gjennom hele kvelden. Scenen og bandmedlemmene ble lyst opp av en tøff lyssetting som kledde bandet på en kul måte, og sammen med den mest spesielle og kule back-drop’en ever, med teksten KINGS OF ROCK med svart skrift, GLUECIFER med rød skrift og 1994 med gul skrift på hvit bakgrunn med forskjellig lyssetting var dette en ny kul vri jeg ikke har sett før – TØFT!

Foto: Øyvind Toft
Godt publikumarbeid

Publikum gjorde nok en gang jobben sin og fikk gutta på scenen atter en gang for enda litt mer Rock ‘n’ Roll av beste sort.

Dette var viktige faktorer som var med på å skape den gode atmosfæren, sammen med en høy, velbalansert, meget god lyd, med et herlig kraftig trøkk (spesielt herlig trommelyd).Et livlig, engasjert og dedikert publikum var nå blitt godt varme i trøyen og de første antydningene til moshpit oppstod, stemningen var upåklagelig.

At bruken av mobiltelefon / filming var minimal i forhold til andre konserter jeg har vært på gjorde hele konsertopplevelsen om mulig , ENDA bedre. Videre fremførte The Kings of Rock resten av den velvalgte set-listen, bestående av 20 låter fra hele deres karriere, samt 2 coverlåter på en trygg, meget tight/velspillt og engasjerende måte. Høydepunktene resten av kvelden var bla. «Automatic Thrill», «Here come the pig», og «Desolate City».

Foto: Øyvind Toft
Ferdig, men aldri slutt

Mine høye forventninger ble så absolutt innfridd. Håper inderlig det ikke blir 15 år til neste gang de kommer til Bergen.

Etter «Black Book Lodge» med innlagt klappekurs, og stadig økende moshpit, takket Gluecifer for seg for kvelden, men publikum var selvfølgelig ikke fornøyd med dette, og forlangte høylydt MER! Gutta kom etter litt på scenen igjen og spilte så «Here come the pigs», en coverversjon av Cheap Tricks «He’s a whore» og «Bossheaded» før de nok en gang takket pent for seg og gikk av scenen igjen. Publikum gjorde nok en gang jobben sin og fikk gutta på scenen atter en gang for enda litt mer Rock ‘n’ Roll av beste sort.

Gutta hadde rikelig med krutt igjen og med «The year of manly living» fra EP’en Get the Horn fra 2000, det meget populære soundtracket «Desolate City» fra den norske filmen Izzat fra 2005, samt en herlig cover-versjon av Rose Tattoos klassiker «Nice boys» satte de etter en og en halv time et verdig punktum for en herlig konsertopplevelse.

Mine høye forventninger ble så absolutt innfridd. Håper inderlig det ikke blir 15 år til neste gang de kommer til Bergen.

 

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*