Tons of Rock 2022 – Baroness koste seg i sommersolen

Foto: Sadan Ekdemir
Baroness dro mengdene til seg med et imponerende sett på Tons of Rock! Sørstatsbandet koste seg i sommersolen.

Vurdering

Baroness live på Tons of Rock 2022 5/6Karakter 5

Baroness ble dannet i 2003 av de tidligere medlemmene av punk/metal-bandet Johnny Welfare and the Paychecks. Sangeren John Dyer Baizley lager coverart til alle Baroness-albumene, og han skrev også mye av deres tidlige materiale sammen med Pete Adams i en musikkbutikk i Savannah.

Gold & Grey

I 2019 slapp bandet sin foreløpig siste fullengder, ved navn Gold & Grey. Denne fikk overveldende positive anmeldelser og oppnådde en poengsum på 91 på Metacritic. Platen ble spesielt berømmet for bandets kunstneriske artisteri og bruken av vokalharmonier, i tillegg til bredden som bygger på elementer fra alle bandets tidligere verker. 

Kommer med solen

I år spiller bandet på nest største scene på Ekeberg og sparker i gang med «Take My Bones Away» fra bandets Yellow-album. Himmelen er overskyet og litt småtung, for første gang i dag, men bare sekunder inn i låten kommer solen frem igjen og skinner på massen med mennesker foran scenen.

Bandet er samstemte, engasjerte og i sprudlende humør

Publikum må sies å ha vært litt i dvale etter sommersolen innledningsvis på Ekebergsletta, men bandet får fort fart på tilhørerne. Bandet er samstemte, engasjerte og i sprudlende humør. Kjemien stemmer og den smitter alle rundt. Publikum later til å elske det de hører, og smilene skinner om kapp med sola. Allsang på første låt!

Slik fortsetter det i grunn. Publikum fortsetter å trekke mot scenen som møll mot flammen i natten. John lar seg imponere og kommenterer at mengden bare vokser og vokser. På «Shock Me» når bandet og publikum klimaks. Det hele er elektrisk i området foran scenen. Bandet har vunnet en mengde nye fans.

Ren nytelse

Noe annet som bare fortsetter på årets Tons of Rock er den imponerende lyden. Det hele er glassklart. John og resten av bandet nyter tiden på scenen og publikum viser tydelig hvor mye de setter pris på å ha gjengen tilbake i hovedstaden. Alle vil ha mer! Rett og slett et fantastisk sett fra Baroness!

Midtveis på første dag synes undertegnede at Baroness har vært et av de aller største lyspunktene, og lyspunkter har det ikke vært få av!

Bildegalleri: Sadan Ekdemir (1-9) og Johannes Andersen (10-20).

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*