Tons of Rock 2022 – Bring Me The Horizon vant stort

Foto: Johannes Andersen
Bring Me The Horizon snudde all tvil om til store smil på Main Stage! Vokalist Oliver Sykes dirigerte det norske publikumet med den største selvfølgelighet.

Vurdering

Bring Me The Horizon live på TOR 2022 6/6Karakter 6

Bring Me The Horizon er et metalcore-band det har vært vanskelig å forholde seg nøytrale til. Siden Sheffield-bandet ble etablert i 2004 har de gjennomgått et meget markant hamskifte. Nå nylig ga de ut en singel sammen med Sigrid.

Bandets høydepunkt for undertegnede var perioden rundt bandets fjerde album, Sempiternal og spesifikt singelen «Shadow Moses» fra 2013. De senere år har bandet utviklet seg mer i retning av pop og fremmedgjort en del av tilhengerskaren sin. Samtidig har de befestet sin posisjon hos den andre delen.

Bandets vokalist, Oliver Sykes, er uredd og tar utfordringene på strak arm

Høy partyfaktor

Bandets vokalist, Oliver Sykes, er uredd og tar utfordringene på strak arm – det samme forventer han av publikum og fans. Om man er usikker på hvor hardt bandet rocker på scenen, så kan man ikke være usikker på at de kommer til å levere full fres og masse energi. Bandet entrer den største scenen på årets Tons of Rock foran en stor folkemengde. Selv om noen i mengden ikke vet helt hva de skal synes eller tenke, så er majoriteten mer eller mindre en forsamling av store glis. Umiddelbart setter bandet i gang med «Can You Feel My Heart» som får publikum til å hoppe i ekstase!

Det tar ikke lang tid før de aller fleste i folkemengden er vunnet for Bring Me The Horizon. Det er høy partyfaktor, publikum crowdsurfer, hopper og danser. Oliver kommanderer gjengen til å gå hardere til verks i moshpiten. Publikum er lydhøre og det dannes en enorm circlepit nær scenen.

Det poppete og det harde

Solen er mer intens enn i går, men den må jobbe hardt for å slå intensiteten som bandet og publikum skaper sammen. Bandet har med seg to dansere som blant annet er utkledd i vernedrakter på låten «Dirty Diary». Showet kunne fort vært litt «for mye» men Bring Me The Horizon klarer balansen godt mellom det poppete, det harde og det som kan oppleves som litt keitete.

Bring Me The Horizon på sin side viser kjærlighet og respekt for  alle som har kjent eller kjenner på det å være annerledes

Personlige favoritter som «Shadow Moses», «Parasite Eve» og «Mantra» leveres med stor selvsikkerhet. Mengden hopper i takt med bandet. Det hele er både tøft og kult. BMTH er her for å levere en real fest, og når alt ligger såpass til rette for det, så er det ingenting som kan stoppe dette beistet.

På «Diamonds aren’t forever» tilbringer Sykes nede på plassen foran scenen mens han oppfordrer fansen til å crowdsurfe opp til han. Det er ting som dette som gjør at bandet fortsetter å vokse i popularitet og som skaper den hengivenheten som fansen har til de. Det er til tider rørende å se emosjonene fra den harde kjerne av tilhørerne. Bring Me The Horizon på sin side viser kjærlighet og respekt for  alle som har kjent eller kjenner på det å være annerledes. Siste låt ut er «Throne», der Oliver får hele plassen foran Main Stage til å sette seg ned på bakken før alle unisont hopper opp og ned i en ekstatisk avslutning.

Godt levert fra våre britiske venner!

Fotogalleri: Sadan Ekdemir (1-7) og Johannes Andersen (8-15)

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*