Torgeir Waldemar – Jamais Vu

«Jamais Vu» er en velformet og grundig re-release fra Torgeir Waldemar.

Foto: Håvar Krogdal

Torgeir har gjort et smart valg i å rearrangere og ikke minst produsere gamle låter mer elektrisk. Torgeir fikk gode tilbakemeldinger fra pressen på sine to første album “Torgeir Waldemar” og “No offending Borders”. Jeg vil nå si at disse omgjorte låtene burde sanke like gode, om ikke ennå bedre, anmeldelser. Her får vi levert en saftig kolleksjon av både countryaktige låter og låter med en sterk eim av sørstatsrock. Men med sine norske gener satt sammen med dette, får vi et preg som smaker av Bigbang – noe som absolutt faller i smak.

Det motsatte av Déjà Vu

Tittelen på EP’n er åpenbar, men smart. Jamais Vu er det motsatte av Déjà Vu. Altså at man er i en situasjon som man har vært i før, men som virker ukjent. En god metafor å bruke på gamle låter som man har gjort på nytt. Torgeir har prøvd mange versjoner av de gamle låtene sine før han havnet på disse fem. Både live, på øvingsrommet, og i studio.

Åpningssporet Sylvia leverer en sår og nær åpning på EP’n. Den bringer deg rett inn i Waldemars verdens. Låten gir fornemmelser om at han trives både i fjellet og på hesteryggen. Den setter deg nærmest inn i en Clint Eastwood-stemning; en mystisk cowboy på en hesterygg, sør i Amerika, som lengter hjem til sin fru.

Kjærlighet for rock

Det var en fryd å få høre på disse nye gamle låtene

Videre på plata leverer Among the Low og Summer In Tolouse bra kvalitet, som tar lytteren litt videre på denne cowboyreisen.

Streets og Take Me Home får virkelig omfavnet Torgeir Waldemars kjærlighet for rock. Her begynner Ep’n virkelig å minne om Bigbang. Men med Torgeirs fantastiske vokaler og ikke minst gode arrangementer får han gjort sin egen greie, og ikke minst får dratt med seg videre den sounden han er kjent for.

Torgeir Waldemar leverer virkelig 5 gode låter. Han har allerede en god samling av låter fra sine to første album, som kan leve godt av å få slike nye elektriske arrangementer. Det var en fryd å få høre på disse nye gamle låtene, og jeg gleder meg til hva Torgeir gjør etter denne suksessen!

Jamais Vu: 8 / 10

Torgeir Waldemar på Facebook

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*