Trang Fødsel @ Vulkan Arena

På Vulkan Arena fylte Trang Fødsel lokalet med glede, latter og dans. Et fornøyd publikum ble etterlatt med en dyp lengsel etter sommer.

Tekst: Maria Lund Saga | Foto: Tuva Åserud

Trang Fødsel starter konserten med den nye singelen Jeg er faen meg det beste som har skjedd deg, og girer publikum opp fra første stund. Dette trøkket og energien utviser de gjennom hele konserten.

Jovialt og jordnært

Vokalist Hans Petter Aaserud er for øyeblikket å se på «Hver gang vi møtes». Derfor var det nok forventet at han skulle fremføre sin versjon av Madcons Freaky like me, en låt han har omdøpt til Frike meg ut i sin egen versjon. Senere får vi også høre Hei, Her Er Jeg som Aaserud med et lurt smil presenterer slik: «Må nok skuffe dere med at vi skal spille den originale versjonen, og ikke den nydelige versjonen som Christel Alsos lagde».

Det er et godt samspill mellom bandmedlemmene gjennom hele konserten, og de etterlater seg null tvil om at gutta har klaffet godt. Vokalisten og bandet holder en jovial og jordnær dialog med publikum gjennom hele showet, og noen ganger midt i sangene stopper de opp for å dele noe.

Dette er en konsert med rom for å slå av en prat mens en nyter god livemusikk.

Ved mer enn én anledning får også de andre bandmedlemmene muligheten til å vise sine ferdigheter. Roger Allan Ivin viser sine overlegne fingerferdigheter som glir over kontrabassen sin, mens Jan Ole Kristensen viser sine gitarferdigheter med en liten solo i ny og ne. Christian Svensson, som nylig har spilt trommer i oppsetningen av «The Book of Mormon», leverer et solid og godt trommespill under hele konserten. På tangentene viser Arne Hovda sine talenter, samt et lite innslag der han på fascinerede vis synger på en måte som høres skremmende ut som en trompet.

Under konserten summes det av snakk og latter rundt i lokalet. Dette er en konsert med rom for å slå av en prat mens en nyter god livemusikk. Da konserten er ferdig skifter klapp, rop og plystring form og blir til latter og snakk mens mengden trekker seg ut av lokalet.

Trang Fødsel @Vulkan Arena: 8/10

 

Vi var så heldige å få et kort intervju med vokalisten etter konserten.

Slitne?
– Ja, NÅ er vi ganske slitne ja, forteller Hans Petter Aaserud, mens han smiler til resten av gjengen.

Dere spilte i Bergen i går. Hvordan var det?
– Det var utrolig gøy! Det var litt mer liv i Bergen, men her hadde vi jo et litt annet publikum også.

Et annet publikum?
– Ja, konserten var jo på Studenthuset i Bergen, så det var kanskje et litt yngre publikum enn her, men musikken vår er jo likevel for alle aldre.

Dere kom med den nye singelen deres tidligere i år. Har dere merket noe forskjell? Er dere blitt booket oftere enn før?
– Jeg tror det har mest med «Hver gang vi møtes»-opptredenene mine. Det har satt oss litt på kartet igjen. Den nye singelen vår har derimot vært litt vanskelig å få på radio, ettersom vi bruker ordet faen. Trodde på en måte det ikke ville gjøre noe siden fjorårets låt ble Fy faen, men men.

Dere har en veldig sommer-inspirert sound, og jeg tror kanskje dere har etterlatt dere en sommerlengsel blant publikum.
– Ja, haha, jeg gleder meg utrolig mye til sommer nå!

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*