Tungtvann på Rockefeller: Det e det her det bli fest av

Foto: Ådne Evjen
Tungtvann fikk endelig avholdt sin 20-årsjubileumskonsert på Rockefeller. Med innbudne gjesta og foran et entusiastisk publikum feide de all tvil av banen: Gamle koster feier best og lager den beste festen!

Vurdering

Tungtvann på Rockefeller 5/6Karakter 5

Jørg1, Poppa Lars og Jan Steigen tulla en del med at både de og publikum begynner å komme opp i årene. Det kunne de godt gjøre med et glimt i øyet, men faktum er at Tungtvann lagde et show som både var foryngende og som var utført av unge, lekne sjeler.

I hiphop er det ganske vanlig å dra inn samarbeidspartnere både på album og på scene. Det hadde også Tungtvann gjort denne fredagskvelden på Rockefeller. Som oppvarming fikk vi se både rapperen Mats Dawg og Tøyen Holding i god form. De skulle senere på kvelden også slå seg i lag med Tungtvann på scenen. I tillegg til et par andre overraskelser, men mer om det senere.

Tungtvann fyrer avgårde fra start. Vi får «Slæpp mæ laus», som alltid burde være garanti for fest og moro, og «Hoda». «Hoda fra nord de kjenn koden», stemmer veldig bra her. Stemningen er satt.

90-tallet

«Huska dokker 90-tallet», spør Jan Steigen. Og joda, de fleste i publikum ser ut til å huske både 90-tallet og tekstene til Tungtvann, og synger med på «Ka du mein» og de andre låtene. Som for eksempel en av de mest kjente låtene til Tungtvann, «Pøbla». En låt som innledes av salige Terje Nilsen, det vil si stemmen hans, for Bodø-legenden gikk bort for noen år siden. «Pøbla» tar for seg oppvekst og identitet og om å ikke bli respektert for den identiteten man har. Det er en særdeles aktuell problemstilling i dag som for 20 år siden.

Så sier Jørgen Nordeng noen velvalgte ord om hvor meningsløs krigen i Ukraina er, og at vi må ta vare på hverandre og huske å ha det gøy midt opp i alt det triste. Så går de rett over på «Vi vil ikke ha mer krig» av det legendariske Reggae-bandet Manna fra Bodø. Tekstlinjen «Vi vil ikke ha mer krig, vi vil ha fred, fred, fred, verden e så full av svik, vi vil ha kjærlighet» runger, mens publikum veiver med armene.

Nico D er den første av et knippe gode venner som dukker opp sammen med de tre i Tungtvann

«Vi har ikkje så god kondis som for 20 år sia», hevder Jan Steigen, før «Kjeppa & Batonger» toner ut over salen. Og sannelig dukker ikke Nico D opp på scenen for å rappe med paraply i handa! Han er den første av et knippe gode venner som dukker opp sammen med de tre i Tungtvann.

Ett av konsertens høydepunkt er når Jaa9 og OnklP (Dirty Oppland) springer inn på scenen og leverer en ellevill versjon av «Klikk». Det er utrolig fint å se hvor fint denne konstellasjonen har det sammen, og det vanker bamseklemmer og brede glis etterpå.

Æ gir mæ nu faen

«E dokker klar til å gi litt faen», roper Jan Steigen utover publikum. Og det er publikum klar for. Allsang på refrenget til «(Æ gir mæ nu) faen», er gøy, og forsamlingen er villige. Som de har vært under hele konserten, og kanskje spesielt mot slutten.

Det er en avslutning med smell i, og smilene går fra øre til øre på både de på scenen og blant publikum

Så går Poppa Lars, Jan Steigen og Jørg1 av scenen, men selvsagt for å komme tilbake. Ekstranummer er «Ubudne gjesta» og «Bransjehora». På slutten samler Tungtvann troppene og får med Mats Dawg, Tøyen Holding og Dirty Oppland. Det er en avslutning med smell i, og smilene går fra øre til øre på både de på scenen og blant publikum.

Tungtvann og vennene deres har gitt oss det vi kom for og hadde håpet på, en knallkonsert med det som av mange betegnes som det beste norsk hiphop har produsert.

 

Alle foto: Ådne Evjen

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*