Veislakt aktuelle med sin fjerde fullengder

Foto: Promobilde
«Jærcore»-bandet Veislakt ga nylig ut sitt fjerde album Dræbe via Fucking North Pole Records.

Veislakt består av vokalist René Undem, trommeslager Tommy Utsola, bassist Stian Askeland, gitaristene Mads Aril Hamre og Thord Gilje Harme, samt bassist Vebjørn Solheim. Med dialekt-vokal og plenty med tekstlige referanser til hjemfylket, er det et band med beina godt plantet i Rogalands frodige matjord.

Det hele startet i 2013, med en ganske annen form enn Veislakt anno 2020. I den spede begynnelsen var Veislakt et enmanns-punkprosjekt som Undem syslet med. Etter slippet av debut-EP’en Hommersand ble det dog fort stablet et band på beina, og deres nyeste skive er bandets fjerde fullengder.

Rural råskap

Veislakt oppgir Strife, Sick Of It All, Iron Maiden, Refused og Machine Head som sentrale inspirasjonskilder.

Dræbe – jærsk for «dreper» – er Veislakts fjerde album, og er i følge bandet selv deres mest rå, energiske, og komprosmissløse utgivelse til nå. I løpet av årenes løp har bandet gått lenger og lenger vekk fra å være et rendyrket punk-band, og befinner seg per i dag i krysningslandet mellom metall og punk på det sjangermessige stjernekartet. Veislakt oppgir Strife, Sick Of It All, Iron Maiden, Refused og Machine Head som sentrale inspirasjonskilder.

Til tross for en lokalpatriotisk overbevisning om å synge på «Jærsk, jærsk og atter jærsk» er det to engelskspråklige spor på skiva. Det ene er (som tidligere omtalt) en cover av Dead Boys’ «Sonic Reducer», mens det andre er den noe eksistensielt forvirrede «We Don’t Wanna».

Sistnevnte har de laget en musikkvideo til, som Facebook av noe uforståelige årsaker nektet dem å annonsere. Gjorde Zuck det riktige her, eller føyer dette seg inn i rekken over den endeløse hetsen og sjikanen som jærbuen møter i sin hverdag? Sjekk ut videoen og døm sjøl!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*