Videopremiere fra Thee K-OTICS: UFO-horror og trange skinnbukser

Thee K-OTICS
Er du fan av rock’n’roll og Peter Jacksons første filmer som «Bad Taste» og «Braindead», sier du? Da har Thee K-OTICS akkurat det du har venta på i hele år!

Protopunkerne og garagerockerne i Thee K-OTICS er ute med sitt etterlengta debutalbum 1. desember. Da legger de også ut på tur i Oslo, Trondheim, Porsgrunn og Moss. I mellomtiden kan superbandet med medlemmer fra band som Los Plantronics, For the Love of Ivy, Cables, Quarter Wolf og Mobsmen friste med en ny musikkvideo for singelen «Lovin’ Kinda Rocket».

DIY Rock’n’roll

– Opptakene av bandet er gjort hundre prosent DIY. Vi har filma alt sjøl i vår hemmelige hule. Og det er vår svenske trommeslager Pelle Enebro som har redigert vidoen også, forteller vokalist Marius Kromvoll, som også har laget en rekke DIY-videoer med sin norsk-australske duo Quarter Wolf.

Sponsa av svensk NAV

Men det som kanskje vil fenge ekstra, i tillegg – eller motsetning (?) – til vokalistens altfor trange skinnbukser og Elvis-skjorte, er videoens labudsjetts-horror og science fiction-innslag. Også det takket være bandets aller sötaste bror:

– Musikkvideoen er til dels blanda med filmklipp fra en svensk B-film fra 1999 kalt «It Came From Outer Space… n’ Stuff» (Rande/Myrdhen Entertainment), forteller Pelle.

Filmen ble laget av arbeidsledig ungdom i et samarbeid mellom arbeidsformidlingen og Östersunds kommune. En av disse ungdommene var nettopp Pelle, som både laget rekvisitter, spesialeffekter og spilte i filmen. Han har også klippet musikkvideoen.

– Vi synes at estetikken og utenomjordingstemaet gjorde at den passet godt sammen med vår rakettsang. Get ready for take off!

Thee K-Otics promobilde i sort hvitt
Foto: Promobilde
Inspirert av de store S-ene

– Låta er dypt inspirert av de to fremste rockebandene som starter med bokstaven «S» – selvfølgelig The Saints og The Stooges.

Det er ikke bare amerikanere som er stolte av sine «founding fathers». Det er også medlemmene i Thee K-OTICS, som i dette tilfelle er bandgeneral Thor Erik «Signor» Havn. Det er også han som har skrevet låta – med litt teksthjelp fra vokalisten.

– Låta er dypt inspirert av de to fremste rockebandene som starter med bokstaven «S» – selvfølgelig The Saints og The Stooges. Den låter ikke nødvendigvis som noen av de nevnte bandene, men kanskje mer som Rolling Stones’ «Exile on Main St.» spilt på 78 rpm. Bare prøv!

Stjernelag

Dette er altså første video ut fra det nært forestående albumdebuten «We The Thee», som er ute 1. desember på Westergaard Records.

– Vi er veldig takknemlige og glade for at Robert og Kari i det allerede sagnomsuste plateselskapet i Trondheim har lyst til å gi ut skiva vår, sier vokalist og thereminist (!) Marius.

Og bandet er ikke litt stolte av resultatet heller.

– Herligheten er spilt inn live i Velvet Recording av Christer Krogh, som også har stått for miksing og mastering. Høyt respekterte gjester inkluderer Didrik Lund på piano og Bendik Brænne på barytonsaksofon, forteller Thor Erik.

Ut på turné

Da er det bare å la helga nå sitt klimaks og snurre film – og husk å notere at de spiller på Vaterland i Oslo 1. desember, på Lobbyen i Trondheim 2. desember, Rockeklubben i Porsgrunn 16. desember, og på Verket scene i Moss 19. januar.

Sjekk ut herligheta her:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*