VIGGO albumdebuterer!

Foto: Julia Marie Naglestad
Musikkollektivet gir i dag ut sin første skive «VIGGO was a love child».

VIGGO består av Charlotte Qvale, Marte Wulff, og Sjur Miljeteig. De tre har forskjellige CV’er hva musikksjanger angår, men har til tross for dette funnet sammen som artistkolleger. Bandet vektlegger det estetiske i tillegg til det musikalske, og har siden 2017 supplert sin catchy elektroniske pop med  musikkvideoer som maler et større narrativ og som har et felles grunnleggende konsept. Samtlige av disse låtene – Get Up!, Habit, og Be One – har funnet veien til «VIGGO was a love child».

Ukonvensjonelle tema

Bandet har et noe eklektisk tekstunivers sammenlignet med den gjennomsnittlige popgruppe.

Trioens første skive kombinerer et inderlig elektronisk sound med jazz-elementer og lydbildet av 80- og 90-tallets pop. Bandet har et noe eklektisk tekstunivers sammenlignet med den gjennomsnittlige popgruppe, og synger mer enn gjerne om temaer som bevissthet, meditasjon, alderdom, depresjon og reinkarnasjon. De erkjenner at ikke alt av dette er like konvensjonelt innen popmusikken, men påpeker at det er «forsøksvis utført på en åpen og inkluderende måte«.

Som nevnt innledningsvis er det visuelle uttrykket vektlagt av bandet. En viktig person er dermed kollektivets maskot og alter ego, danser og koreograf Geir Hytten. Han har en sentral rolle i prosjektet ettersom han legemliggjør VIGGO i musikkvideoene. Get Up!, som du kan se under, er den ferskeste av disse.

Det kollektive fremfor det individuelle

– Da vi startet prosjektet var vår eneste ambisjon å ha det gøy. Nå har vi blitt så glade i det at vi ønsker å inkludere flest mulig i universet.

Et holistisk mindset og det kollektive fremfor det individuelle er sentrale prinsipper for VIGGO. De har derfor har en historikk med å unngå for mye eksponering av seg selv som personer. Da deres første singel kom i 2017 skjulte de sine identiteter, og da singel nummer to kom unngikk de å snakke med pressen. De har endret litt på denne profilen nå, og grunngir det på følgende måte:

Vi vil vise at vi står inne for prosjektet hundre prosent og vil gjøre alt vi kan, innenfor lovens rammer, for å nå ut til publikum med denne musikken. Da vi startet prosjektet var vår eneste ambisjon å ha det gøy. Nå har vi blitt så glade i det at vi ønsker å inkludere flest mulig i universet og holde på til vi når pensjonsalder.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*