William French markerer singelslipp med eksklusiv Spotify-spilleliste!

William French har holdt undergrunnen varm med flere livesett på Klubbøya, omtale hos Mr. Suicide Sheep, og offisielle remixer av Coucheron og Carl Louis. Han er på god vei til å et husholdningsnavn innen norsk elektronika.

Foto via Toothfairy

Ved å kombinere harde, punchy elementer med et atmosfærisk og ofte melankolsk lydlandskap representerer French noe helt eget i norsk sammenheng. Som en svart sau på den nordiske elektroscenen hører French sin sound på mange måter mer hjemme i UK, der han finner inspirasjonskilder som Massive Attack og Jon Hopkins.

Samarbeid med YouTube-gigant

Etter det ferske samarbeidet med youtube-giganten La Belle Musique er French klar for å avsløre det første sporet fra sitt nye prosjekt «Velvet Dream». I den anledning er vi så heldige å få en eksklusiv spilleliste satt sammen av elektronika up-and-come’ern.

– I denne playlisten vil jeg gi nordmenn muligheten til å oppleve musikk som bryter med konvensjoner, og som ikke handler om suksess, men om å bringe frem dype opplevelser.

 Light er en melodiøs deep house låt, med et luftig og pulserende lydbilde. Med minimal perkusjon, spretne synther og euforiske pads er Light en luftig klubblåt. Teknikken er også upåklagelig; vellskrudde, hypnotiske lyder gjør det lett å drømme seg bort!

– De siste årene har norsk musikk hatt en enorm vekst, men også blitt mer kommersielt enn før. I denne playlisten vil jeg gi nordmenn muligheten til å oppleve musikk som bryter med konvensjoner, og som ikke handler om suksess, men om å bringe frem dype opplevelser. Denne approachen til musikk har påvirket meg i stor grad de seneste årene, særlig i min nye EP «Velvet Dream», som Light er en del av, sier William French om spillelisten.

Ved hjelp av nyskapende teknikker har artistene i spillelisten klart å lage musikkstykker som, dersom man lytter nøye, vekker vakre mentale bilder, og en nærmest hypnotisk tilstand. Jeg anbefaler en kopp te, et dypt pust og et par gode hodetelefoner.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*