En ydmyk AURORA live på Sentrum Scene

AURORA leverer et solid show på tampen av det som har vært et travelt år for bergenseren.

Foto: Tuva Åserud

Stemningen er på topp på utsolgte Sentrum Scene i det Silja Sol avslutter sitt oppvarmingssett og takker for seg. Det forventningsfulle publikumet er i godt humør, og det mangler ikke på jubel i det AURORA går på.

Sterk vokal

Siden sin debut i 2014 har AURORA blitt elsket for sin særegne stemme og utstråling. Disse egenskapene synes spesielt godt på scenen og det er deilig å se en musiker opptre med så mye innlevelse som AURORA gjør. Hennes sangtalent er ingenting å kimse av, og det kommer frem et bredt spekter av følelser. I det ene øyeblikk er stemmen så sår at nesten hele Sentrum Scene blir blank i øya. I det neste øyeblikk er den så kraftfull at selv den kaldeste sjel blir varm i skjorta.

Bandet må også skrytes av, fordi stemmen til AURORA blir på absolutt beste måte backet opp av hennes band. Det er tight, det sitter og bandmedlemmene akkompagnerer AURORA ypperlig. Her må jeg også legge ved at Silja Sol spilte bass og koret under hele AURORA sitt sett. Veldig imponerende!

EMOSJONELL. Det er mye følelser i spill når AURORA opptrer.

Både nye og gamle sanger  

De nye sangene viser en AURORA som har utviklet seg som låtskriver.

Vi får i løpet av konserten en god blanding av ny og gammel musikk. Publikumet gynger fornøyde med og synger for full hals på kjente slagere som Running With the Wolves, Murder Song (5, 4, 3, 2, 1) og Runaway. De nye sangene viser en AURORA som har utviklet seg som låtskriver, men som samtidig vet å dyrke det særegne og flotte i seg selv som artist. Det resulterer i spennende ny musikk og forhåpentligvis kommer det en ny plate i nær fremtid.

Ydmyk, pratsom og takknemmelig

Det er en beskjeden og ydmyk bergenser som har inntatt Sentrum Scene og det er ikke mangel på kjærlighet mellom artisten og hennes publikum. Der AURORA virker som en beskjeden og sjenert jente mellom sangene, tilsier hennes energi under de noe helt annet. Utstrålingen, samt den åpenbare gleden for musikken, sjarmerer og griper publikum. AURORA forteller om hvor flott det har vært å spille verden over, men at ingenting er bedre enn å få spille i hjemlandet sitt foran et publikum hun regner som «sin familie».

Strålende opptreden

Helhetlig er konserten en fantastisk opplevelse. Jenta vet å stå på scenen og den unge artisten har på kun få år funnet seg godt tilrette i det norske musikkmiljøet. AURORA leverer et imponerende sett, et hvor alle mulig følelser er i spill. Selv med kun få år bak seg viser AURORA en stor bredde som artist. Hun har alt fra de såre, triste versene, til de tøffe, beinharde refrengene. Det funker veldig bra.

Konserten avsluttes med Conqueror som ekstranummer og AURORA takker for seg og går en vel fortjent juleferie i vente.

AURORA – Sentrum Scene: 8/10

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*