A Magical Evening på Røverstaden

Confidential
Confidential på Røverstaden. Foto: Willy Larsen
Sist fredag var det endelig klart for Oslo Hardrockfestival’s «A Magical Evening» på Røverstaden i Oslo.

Etter intet mindre enn to coronakansellerte Winter Metal Fests i 2021 og 2022, fikk endelig arrangøren, Oslo Hardrockfestival, nå avholdt en festival. Det var riktignok av mini-sorten, men festival var det, i kjellerlokalet Klubben på Røverstaden, fredag 8.april.

Confidential
Confidential. (Foto Willy Larsen)
Releasekonsert og jomfruopptreden

De skuffet ikke på scenen, og frontkvinne og bandrunner Astrid K. Mjøen og resten av bandet leverte en solid jomfrukonsert.

Som et lite plaster på såret for de som mistet de to kansellerte Winter Metal Festivalene, fikk fansen nå en aften med tre meget interessante band på scenen. Det først bandet ut var norske Confidential som er et ferskt band og som denne kvelden både hadde releasefest for sitt første album Devil Inside, samt sin første konsert noensinne.

Undertegnede har allerede fulgt dette bandet en god stund, og har lenge sett frem til å få se og høre bandet live. De skuffet ikke på scenen, og frontkvinne og bandrunner Astrid K. Mjøen og resten av bandet leverte en solid jomfrukonsert. Debutantene hadde også med seg en av gjesteartistene fra albumet sitt på scenen, nemlig svenske Madeleine Liljestam fra Eleine på låta «Black Angel». Det blir spennende å følge Confidential fremover.

Kalidia
Kalidia (Foto: Willy Larsen)
Magedansere og alve-pirat

Rosellini og Co leverte en forrykende konsert.

Band nr. to på scenen var italienske Kalidia, med Nicoletta Rosellini i spissen. I likhet med Eleine, har heller ikke Kalidia spilt i Norge tidligere, så dette var første mulighet til å få sett det italienske melodiske powermetal-bandet på norsk jord.

Rosellini og Co leverte en forrykende konsert, og hadde for anledningen invitert med seg både magedansere, samt en gjesteartist på scenen, Eärendil Steen, bedre kjent som The Elf-Pirate.

Eleine
Eleine (Foto: Willy Larsen)
Valuta for pengene

Alt i alt leverte «A Magical Evening» en meget bra aften for alle fans av melodiøs og symfonisk metal

Siste band ut for kvelden var svenskene i Eleine. Også de leverte en meget bra og energisk første norske konsert, med frontkvinne Madeleine Liljestam og gitarist/vokalist Rikard Ekberg i spissen. Svenskene har holdt på siden 2014, og viser også på denne kvelden at de er et erfarent sceneband med stålkontroll på publikum.

Alt i alt leverte «A Magical Evening» en meget bra aften for alle fans av melodiøs og symfonisk metal, og kudos til Oslo Hardrockfestival som bidrar med nye og spennende band til norske konsertgjengere. Dessverre glimtet dog nettopp publikum med sitt fravær denne kvelden, og både artister og arrangør hadde fortjent at flere hadde tatt turen til Røverstaden. Uansett, de fremmøtte fikk valuta for pengene, og så får vi håpe at folk snart våkner fra coronadvalen og stiller på konserter fremover.

PS: Oslo Hardrockfestival benyttet også anledningen til å presentere lineupen til deres neste festival, Summer Metal Fest, som skal avholdes 2.-3. september på Røverstaden. Band som svenske Metalite og Tungsten vil bidra til å gjøre kulturhuset i Munkedamsveien til «the place to be» for alle metallhoder den første helgen i september.

(Alle foto: Willy Larsen)

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*