Beady Belle – Dedication

Fredag den 13. april kom Beady Belle ut med sitt åttende studioalbum, «Dedication». Albumet byr på deilig musikk, men vi savner litt mer begeistring. 

Foto: Egil Hansen

2. mars fikk vi allerede en liten smakebit på «Dedication» da singelen Out of Orbit kom ut. Out of Orbit er lekende og forførende slik soul skal være. Den økte forventninger til albumet og ga mersmak. Heldigvis ble det ikke lenge å vente på resten.

Snill funk

Det er heller ikke tvil om at vi hører hennes idoler gjennom plata.

Sangene på plata er snill funk, og blir fort litt ensformige. Det betyr likevel ikke at Beady Belle ikke serverer både futt og liv på denne plata. Dette er sanger som Mercy og Dedication et bevis på.

Det er heller ikke tvil om at vi hører hennes idoler gjennom plata. Litt Stevie Wonder her, litt Aretha Franklin der, men kanskje mest Alicia Keys. Særlig på sanger som I Run You Ragged, Hold Your Breath, og My Religion.

Dette skriver Beady Belle om inspirasjonen til albumet: «Det er den kampen som krever full dedikasjon for å kunne vinnes. Men man er likevel aldri sikret å seire… Premien kan være et pust av lykke, et lettelsens sukk, en brusende seier eller en befriende ro. Vi har alle kamper å kjempe».

[iframe src=»https://www.youtube.com/embed/QznUb4y-AYY» frameborder=»0″ allowfullscreen><iframe width=»560″ height=»315″]

Mer originalitet?

På albumet har Beady Belle fått med seg musikerene David Wallumrød (orgel, Rhodes, flygel, synth, clavinet og gitar), Bjørn Sæther (trommer), Marius Reksjø (El-bass), Martin Windstad (percussion) og Bjørn Charles Dreyer (el-sitar). Og som prikken over i’en har hun med seg vokaltrioen LaSharVu, som består av tre engelske soul-sangere som blant annet har sunget med Madonna, Adele og Alicia Keys.

«Dedication» ble recordet av Roar Nilsen i Nabolaget Studio og spilt inn live i Oslo. Albumet er mikset av Bård Ingebrigtsen i Amper Tone og masteret av George Tanderø Mix&Mastering. Undertegnede liker plata og vil gjerne høre mer, men ønsker mer originalitet.

PS: Det skal avholdes releasekonsert på Røverstaden onsdag 18. april. 

Beady Belle – Dedication: 7 / 10

Beady Belle på Facebook

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*