En ekte Rock ‘n’ roll rebell

25. august slapp Egil Olsen plata You and Me Against the World. Fylt av varme hyggelige og romantiske, ektefølte rockelåter med tekster om kjærlighet og monogami.

Plata handler om å holde sammen for alltid, om uovervinnelig kjærlighet i en gal verden. Den er perfekt i møte med tunge og koselige høstkvelder. Plata fortjener en ekstra lytt for sin totalopplevelse, den er mer enn verdt det.

Takknemlig for all kjærlighet 

Egil Olsen er en singer/songwriter, kjent for sine underholdende tekster. I løpet av snart ti år har han gitt ut fem studioalbum og to livealbum, på sitt eget lille plateselskap. Fått sin egen hyllestplate med norske artister som covrer musikken hans, og laget musikk for film, tv og dataspill. Lager dessuten også egne musikkvideoer og platecover, samt tegneseriestripen om det til tider patetiske livet som relativt ukjent superstjerne.

Plata er innspilt i Norge og LA, den er mye mer energisk og upbeat enn det Egil vanligvis gjør, med sitt typiske lavmælte og melankolske uttrykk. Den er varm, ærlig og full av håp, men med en apokalyptisk undertone og glimt i øyet. Han har skrevet et ekte rock n roll album om monogami, noe som er en stor kontrast oppmot rock n roll. Han er en storrebell.

─ Det meste eg gjer har eit lite snev av humor og er litt «tounge-in-cheek»

─ Det meste eg gjer har eit lite snev av humor og er litt «tounge-in-cheek». Denne gongen ville eg berre vere takknemleg for all kjærleiken eg har i livet mitt og lage musikk om det. Dette er ektefølt og lidenskapeleg. Det er romantisk. Det er kanskje litt meir mi tunge i hennar cheek.

Kraftig tidvis nervepirrende melodi

Forrige torsdag slapp Egil musikkvideoen til en av platas beste låter, tittellåta You and Me Against the World som lett høres på repeat. Sterk tekst om blant annet når han trodde verden skulle ende, om å stå sammen mot resten av verden og en kraftig tidvis nervepirrende melodi som gir sommerfugler i magen. Kan ikke annet enn å elske det.

You and Me Against the World er en ganske annerledes låt for å vere meg, og jeg har litt vanskelig for å forstå den helt. Den er stilisert og teatralsk, men det er noe uironisk og lite fjollete med den, tross trommemaskinen, ulydene og de “smarte” strofene. Den er på en måte ikke helt meg, men samtidig veldig veldig meg.

Medvirkende på plata er Klaus Robert Blomvik på trommer, Butch (fra Eels, Lucinda Williams etc) på perkusjon, og norsk-amerikanerene Kevin Steinman og Jesse Heckman på trombone, vokal og saksofon. Barndomsvenninnen Camilla Romestrand dukker opp i låta You Save the Day og artist/komponist Ethan Gold fra LA bidrar med vokalharmonier på Live Today Like It’s the Last.

Albumet er spillt inn i Egil Olsen sitt studio på Nesodden, med noen opptak fra Ocean Sound Recordings på Giske og The Hobby Shop i LA. Albumet er også mastret i LA av Dave Cooley i Elyssian Masters.

I oktober slippes You and Me Against the World i Europa på et nederlandsk label.

Hjemmeside

Facebook

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*