EP-slipp fra Pelicat

Foto: Isak Jenssen
Pelicat leverer deilig og tidløs indie-pop på den nye EPen «Tension Street».

Den Oslo-baserte indiekvartetten debuterte med EPen «Pelicans & Rainbows» i 2015, og ga ut et selv-titulert album tidligere i år. Den nye EPen viderefører Pelicats uanstrengte indie-sound, men har et noe tydeligere uttrykk enn sine forgjengere. «Tension Street» gis ut på Sellout! Music.

Jovialt og lett

Den nye EPen viderefører Pelicats uanstrengte indie-sound, men har et noe tydeligere uttrykk enn sine forgjengere.

Singelen So Is It True? ble sluppet i september, og er en av bandets sterkeste låter. Den noe melankolske poplåta er jovial og fengende, og kan fint settes på repeat. Låta Deliver skifter mellom leken pop og et langsomt noe mer rocka parti. En stilig og annerledes kombinasjon de gjennomfører godt. Limousine er i i likhet med So Is It True? en lettsindig men melankolsk poplåt. Vokalist Andreas Heinesen Kase har en luftig og særegen stemme som egner seg godt i sjangeren.

Bandet er inspirert av 70-tallets store låtskrivere som David Bowie og John Lennon, og «Tension Street» er et resultat av bandets store kjærlighet for den klassiske låtskriverkunsten. Sounden minner mye om den kanadiske indie-artisten Mac Demarco, og er både avslappet og på hugget på samme tid. Det er tydelig at Pelicat er på god vei til å finne sin plass, og vi gleder oss til å høre mer fremover!

Hør «Tension Street» her!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*