Headliner-slipp til Høstsabbat!

Chicago-baserte Bongripper er i dag bekreftet som headliner til Høstsabbat.

Verden står midt i en surrealistisk situasjon, og det er ikke godt å vite hvorvidt både våren og sommeren blir «kansellert». Den årlige og ærverdige festivalen Høstsabbat (2.-3. oktober) har vært i diskusjoner vedrørende hvorvidt de skal fortsette som planlagt, og konkludert med at vi alle trenger noe å se frem til på andre siden av virusutbruddet. I den anledning annonserer de i dag at Bongripper vil headline årets festival.

Bongripper har holdt det gående siden 2006, og har med sine syv fullengdere i bagasjen skaffet seg en solid fanskare verden over. Bandet, som omtaler musikken sin som «miserable doom», vil om alt går etter planen gjøre sin norgesdebut på Høstsabbat 2020.

Historisk høydepunkt

– Bongripper i kirka? Jeg blir svett bare av tanken.

Bongripper har vært øverst på listen over band som Høstsabbat ønsker å invitere, og organisasjonen bak omtaler det som et høydepunkt i festivalens etter hvert ganske så rikholdige historie. Ole Christian Helstad er en av festivalgeneralene, og har følgende gloser å dele om bookingen:

«– Bongripper i kirka? Jeg blir svett bare av tanken. Det har blitt noen konserter på baken de siste årene, men få band klarer så til de grader å imponere meg gang etter gang som Bongripper. De har en tyngde INGEN andre band har, og krydrer det stadig med sinnsykt fete og uventa temposkifter. Man tar seg selv i å bli stående å måpe.

Jeg husker spesielt Roadburn i 2012, hvor de spilte ‘Satan Worshipping Doom’ i sin helhet. Bandet hadde aldri vært i nærheten av å stå på en så svær scene. De så ut som fire bankmenn, helt malplassert blandt alle langhåra og svartkledde rockere. Men det som var sykt med denne gigen, er at etter den var ferdig er godt over halve konserten borte fra bevisstheten. Folk snakker om å komme i transe, og man kan glise å se på det som en klisje. Men denne gangen skjedde det. Helt på ekte

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*