Helgens konsertanbefalinger

For mange startet helgen i dag og får den inneklemte fredag også som en fridag. Flere velger veien ut av hovedstaden, mens andre forblir.

Foto: Jon Julius Sandal 

Her er tre ulike konsertanbefalinger til dere som skal nyte byen denne helgen.

Fredag 11.5

Golden Core – Mono

Metalduoen Golden Core fra Oslo har blitt spådd en lovende fremtid, og det er ikke rart.

Medlemmene er bare 13 og 15 år. Så unge samtidig rukket å bli utrolig gode. Sjangermessig krysser de hovedsakelig stoner metal, med elementer av progressiv rock, støyrock, sludge- og doom metal. De har blitt sammenliknet med band som Neurosis, Led Zepplin, Mastodon, Kyuss og Mayhem.

De begynte å spille sammen allerede i 2014 og har holdt det gående siden. Vært support for band som Bongzilla (US), Napalm Death (UK), Okkultokrati og The Good The Bad and The Zugly. Fått gode anmeldelser blant flere Evig Lyttar, som skriver: «Langhåra og badass trådde dei til med utruleg feit riffing, skamgode trommer og ein vokal som liksågodt kunne vore med i Mayhem», og gir konserten på Checkpoint Charlie i Stavanger full pott.

Dette er en releaskveld med feiring av EPen «ᛒᛅᛚᛏᚱᛋᚴᚢᛁᚦᛅ», som i samarbeid med Diger Distro ble sluppet i mars.

Link til arrangement

Amadou & Mariam – Cosmopolite

Å få oppleve det blinde ekteparet Amadou Bagayoko og Mariam Doumbia (Amadou & Mariam) opptre live, ryktes å være en opplevelse en ikke kan være foruten. Duoen som kommer fra Mali og Paris serverer behagelige rytmer med lyden av afro-beat, pop og folk.

Ekteparet har turnert med Coldplay og U2, de opptrådde på Nobels fredspris-konserten til ære for Barack Obama. De har også spilt under åpningsseremonien på de siste to FIFA World Cup. Men de var allerede godt etablerte i musikkmiljøet før den tid.

Blir garantert stemningsfylt på Cosmopolite når ekteparet går på scenen. Det er få billetter igjen, så det er lurt å kjappe seg om du vil kose deg med ekteparets vidunderlige lydunivers.

[iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/GXKRDMZeKdA» frameborder=»0″ allow=»autoplay; encrypted-media» allowfullscreen></iframe]

Link til arrangement

Lørdag 12.5

Gogol Bordello – Sentrum Scene

Får man noen gang nok av Gogol Bordellos liveopptreden? Neppe. De er nemlig et av verdens beste liveband og det med god grunn.

Sigøynerpunkerne spiller punkrock, balkansk folkemusikk, flamenco, reggae og dub. Sist undertegnede så dem var på Sukkerbiten i 2016, var gøy den gang og blir sannsynligvis en opplevelse for seg denne kvelden også.

[iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/K3SUPPeuRdU» frameborder=»0″ allow=»autoplay; encrypted-media» allowfullscreen></iframe]

Link til arrangement

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*