Miss Karim ute med ny singel

Pressefoto
Rapperen Miss Karim fra Ålesund er aktuell med sin nye singel «Overtid» gjestet av rapperen Isark.

Dette er hennes 5. låt i rekken siden mars, bare det hinter til at vi har flere låter i vente. Miss Karim er tidligere kjent fra sine sololåter «Gir en F» og «Sobril i min vin». Ikke minst den kontroversielle låten «Dickpic» som var i samarbeid med sørlandsrapperen Naty.

I kontrast med sine tidligere «fest-låter» roer hun nå ned tempoet på «Overtid». Det fungerer utmerket for både henne og Isark i dette samarbeidet. Ikke bare har Miss Karim roet ned dopsnakket en bitteliten smule, men sammenhengen i teksten har nå fått en rød tråd til tross for hennes første låter.

Å jobbe overtid men samtidig chille med en spliff og lage musikk kan fort gi en ny vri for de som regel assosierer overtid med stress eller noe negativt.

Miss Karim har hatt en bratt læringskurve

Hooket er fengende og beaten til FridayXlve er behagelig å høre på.

Det hører ut som Miss Karim trives med det hun gjør. Det skinner igjennom både på kvalitet, tekst og utførelse. Vil påstå hun har hatt en bratt læringskurve fra hennes start som artist. Hooket er fengende og beaten til FridayXlve er behagelig å høre på. Jeg fikk med meg Miss Karim`s første opptreden på Kick som var i Kristiansand i sommer. La fort merke til at dette er noe hun liker og har tenkt til å fortsette med.

Selv om Miss Karim kjører sin egen stil og skriver mye om det samme som tidligere, er jeg spent på hvilke veier hun vil gå videre. Det er per i dag enormt mange rappere som kjører på med doptekster i trapformat, men her står hun kanskje litt mer alene som kvinne? Denne låten roer det hele ned litt og viser litt andre sider av artisten som vi ikke har hørt før.

Når jeg spør om det kommer en video til denne låta, svarer hun: «Nei, men planen er at jeg slipper 3 singler til i år og video på en av disse. EP vil komme i 2022»

Om låten sier hun selv:

 Det som gjør samarbeidet til en bra combo må være den runde og behagelige stemmen til Isark. Det gjør at sounden forblir den samme selv om tempo går litt opp.

«Dette er en feelgood rap låt med et tema mange kan kjenne seg igjen i. Nemlig det å jobbe overtid. Å jobbe overtid er noe jeg også relaterer til, spesielt med musikk. Det finnes ingen faste arbeidstider, jobben er der hele dagen. Jeg har alltid et prosjekt på gang. Så er det ofte du har andre rundt deg som ikke får sett deg like mye fordi du er i din egen «boble». Refrenget skrev jeg opprinnelig for en gutt, men under skriveprosessen så likte jeg det veldig godt selv. Jeg er en rapper, ingen sanger men jeg prøvde å dra litt på notene her».

Isark legger senere til litt ekstra tempo i låta her som fungerer fint. Det som gjør samarbeidet til en bra combo må være den runde og behagelige stemmen til Isark. Det gjør at sounden forblir den samme selv om tempo går litt opp. Tekstmessig handler verset mye om det samme. Det virker som han også definerer overtid som noe positivt der musikk og penger står i fokus mens det ellers sosiale får vente.

Når Isark blir spurt om hva som inspirerte verset hans, sier han følgende

«For meg personlig, når jeg jobber med musikk, får jeg alltid tunnelsyn. Jeg nevner at det er «null kontakt på telefonen min», og det kommer etter opplevelser jeg har hatt som følge av tunnelsynet. Jeg har ofte sittet lenge og jobbet med sanger eller beats. Mens jeg har blitt ringt og fått masse meldinger, som jeg ikke har lagt merke til, fordi jeg ender helt opp i min egen verden. Jeg er veldig villig til å «jobbe overtid» med musikken min. Jeg sier «all tid på musikk og min hær». Hvor jeg snakker om å kunne sette inn de timene, og tjene nok til å gi tilbake til alle de som har vært der for meg, og hjulpet meg med musikken på veien.»

Låta er produsert av FridayXlve og mix/master er som også tidlige av Miss Karim`s låter lagt av Kjetil «Harlekin» Hatletveit som er kjent fra sitt samarbeid i Tee-Studios.

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/track/1W5IKftreYkWI7cFX8pYi6″ width=»100%» height=»380″ frameBorder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*