Mutant Vinyl – Kick The Reel

Edwin Pope, aka Mutant Vinyl, har tatt store steg i løpet av de siste årene. Han har gått fra små lokale scener i Liverpool og London til omfattende europaturnéer, og en norgeskonsert er i planleggingsfasen.

Foto: Pål Martin Enstad Hansen

I de tre siste årene har Edwin jobbet med et album som nå endelig har ankommet. Edwin er en mester på saksofon, og kombinerer dette godt sammen med gode vokalprestasjoner og produksjon. Plata er produsert av han selv og bassist Dan Ferguson. Innspillingene har foregått rundt omkring i Europa, backstage, hjemme, i studio og på hotellrom på turné. Til tross for dette nomadiske premisset har plata en meget solid sound som ikke bærer preg av hjemmesnekring.

Storbyjungel og samfunnskritikk

Mutant Vinyl har på plata valgt å gå en litt annen vei enn hva hans tidligere singler og demoer har gjort.

Mutant Vinyl har på plata valgt å gå en litt annen vei enn hva hans tidligere singler og demoer har gjort. Plata åpner med låta (Woke), som er et sammensurium av tunge beats, saksofonimpro og udefinerte vokaler som ender opp i en tale fra Margaret Thatcher. Her setter han lista for hva temaet for skiva kommer til å være: Samfunnskritisk.

Videre på plata kommer vi til tittellåta. Her kjører Edwin Pope rett på med saksofonlicks, som ettefølges av samfunnskritiske tekster og tunge jungelbeats som passer godt sammen. Liverpool og London er jo to storbyer som definitivt er en jungel i seg selv. For ikke å nevne den engelske regjeringen. Videre ut i plata kommer det nok en soundscapebit som setter takten videre. Her er ren saksofonlyd byttet ut med modifiserte og digitaliserte lyder som er karakteristiske for Edwin.

Til slutt kommer låta Esmeralda som er den lengste låta på plata. Den gir en god oppbygning mot slutten av albumet, og som ender opp med å sende deg ut i en stor skog et sted i England hvor fuglene kvitrer og alt egentlig er ganske ålreit.

Ut med det gamle

Jeg gleder meg til fortsettelsen

Mutant Vinyl leverer en god førsteplate, men jeg må ærlig inrømme at jeg virkelig savner mye av saksofonspillinga. Jeg nevnte innledningsvis at plata har gått en litt annen vei enn hva han har gjort tidligere, men at han burde ta mer vare på de virkelig sterke sidene sine. Det er lettere å akseptere Edwin sin nye musikk om man oppdager Mutant Vinyl med den plata her enn om man kjenner musikken han har gjort før. Partyfaktoren er tatt litt bort, men det er likevel en generelt god plate med mange elementer som definitivt kan få deg til å like musikken hans.

Det faktum at Edwin og Dan har gjort all jobben på plata selv er mektig imponerende. At de ikke hører seg blind på musikken, og at de får satt sammen en plate av god kvalitet. Jeg gleder meg til fortsettelsen, og håper Edwin kan ta inn noe av den eldre musikken sin.

Kick The Reel: 7 / 10

Mutant Vinyl på Facebook

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/album/44icBsyqsNIEGJJldfLUf3″ width=»300″ height=»380″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*