Ny musikk fra Cockroach Clan!

Foto: Dan A. Nachtnebel
Punkveteranene er tilbake med sitt første album på 22 år. I dag slippes smakebiten «Believer», som er første smakebit fra albumet Songs about blunt knives and deep love. Albumet slippes via Fysisk Format den 13. september.

Cockroach Clan var et høyprofilert band i den norske undergrunnen på 90-tallet. I perioden 1995-1998 ga de ut 4 fullengdere med britisk-inspirert punkrock som er både sint og jovial på en gang. Bandet, som fremdeles ledes av sanger og tidligere Mayhem-vokalist (!) Eirik «Billy» Norheim og gitarist/låtskriver Atle Egil Knoff Glomstad, ble nylig plukket opp av Fysisk Format og ivrer nå etter å få gitt ut sitt første album på 22 år.

Ukjent tematikk (men trolig ikke trasking)

Å spille inn Believer var den enkleste sak i verden. Det er en rett frem og catchy liten sak med et skrudd refreng som gjør at du ikke kan danse til den uten å snuble.

«Believer» er ikke en dagsfersk kreasjon. Opphavsmann Glomstad oppsummerer historien med følgende ord:

«– Denne skreiv jeg for 18 år siden og spilte inn som demo året etterpå. Vi gjorde ingenting med innspillingen foruten å lage noen CDr-skiver og dra til London for å få den anmeldt. Tabbe! Som de landsens gutter vi var, regnet vi med at vi lett kunne traske til Kerrangs hovedkvarter. Det tok bare syv timer. Med føttene fulle av blemmer og stotring som førsteklassinger fremførte vi vårt ærend: «We’re a band from Norway, you might have heard of us». Kerrang folkene hadde ikke hørt om oss men var hyggelige og takket for demoen. Den ble selvsagt aldri anmeldt.»

Skal vi tro låtskriveren selv er tematikken ukjent:

«Å spille inn Believer var den enkleste sak i verden. Det er en rett frem og catchy liten sak med et skrudd refreng som gjør at du ikke kan danse til den uten å snuble. Jeg kan ikke huske å ha skrevet teksten, så hvem vet hva den handler om. Trolig ikke om trasking.»

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/album/7olPto8jc8QJLUL3MyAr7G» width=»300″ height=»80″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*