Ny single fra MoE – The Obscure

Fremhevet bilde MoE
Moe. Foto: MoE
I dag får vi siste smakebit MoE sitt nye album, The Crone, før lanseringen 11. Mars i år. «The Obscure» er tilgjengelig på alle streamingtjenester og på YouTube via VINTER Records. Singelen er bandets tredje fra platen, og etterfølger «Beautiful Stranger» og «The Crone».

«The Obscure» er en seig og tung låt. Den minner meg om en sintere og mer nådeløs PJ Harvey, sammen med for eksempel et heltent Cult of Luna. En singel som absolutt gir mersmak.

Sjekk ut videoen for «The Obscure» her:

MoE er ikke bandet som tar opp mest spalteplass i musikk-Norge, men de fortjener absolutt mye mer oppmerksomhet enn de får. De spiller en form for avant-garde rock/metal som nesten er umulig å sette i bås der de figurerer mellom impro, noise, punk, sludge, death – you name it. De har holdt det gående siden 2007, med hele 13 plateutgivelser så langt. Deres 14. plate The Crone, er deres første plate på VINTER Records, og kan virkelig se ut til å bli deres beste album så langt.

De har holdt det gående siden 2007, med hele 13 plateutgivelser så langt.

Når de ikke spiller heavy og dissonant rock, er de backing-musikere for teateroppsetningen Moby Dick som ruller rundt i EU. Under pandemien turnerte de bl.a sammen med noise-konseptet Hotbox, og ut fra sin egen van via aggregat. Dette gjorde de gjennom hele Norge og rundt i Europa. Dette er en enhet som aldri ser seg tilbake! For litt tid tilbake var de også backing-bandet til Årabrot.

Som ikke det var nok, så er de i tillegg dyktige jazzmusikere, og Guro S. Moe har bl.a verdens største Octobass, spesiallaget til henne.

Hvis dette har vekket interessen din, så kan Rockheim friste med en årelang utstilling om bandet ved navn MoE – «Vi som elsket Kaos». Der belyses det hvordan et band kan oppnå så som MoE har gjort, kun ved hjelp av pur dedikasjon og DIY-mentalitet. Det er jo det rock handler om!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*