RebMoe – Why Am I Like This

Rett før helgen slapp RebMoe singelen Why Am I Like This i samarbeid med Toothfairy. På lørdag ble låtas musikkvideo også frigjort. En identitetskommentar til det prestasjonsjagende samfunnet vårt.

Foto: Promobilde

– Ingen eier deg og får lov til å forme deg som person.

Ingen eier deg

Handler om hvor deilig det kan være å ikke innfri alles forventninger, spesielt ens egne.

Den technoinspirert elektrohouse låta Why Am I Like This har et disharmonisk lydbilde. Et kontrastfylt spill mellom det avslappa samt energiske soundet. Digger den skitne og harde bassen og beatens energi med hennes avslappa, nesten likegyldige flow.

«En slags ironisk anti-flink pike låt, som handler om hvor deilig det kan være å ikke innfri alles forventninger, spesielt ens egne».

Låta er som et friskt pust på musikkfronten, med det viktige voksende budskapet. En kommentar til samfunnets prestasjonsjag.

Alt behøver ikke være perfekt. Hvem er vi egentlig hvis vi bare følger andres forventninger, eller konstant forventer den beste utgaven av oss selv?

Ikke ta livet for seriøst

– Jeg ville lage en låt som var en hyllest til alle oss som ikke får til alt, og den befriende følelsen man kan ha når man ikke leverer. I tillegg føler jeg at det har blitt et for høyt fokus på å alltid være så representativ og profesjonell for å passe inn i boksen til corporate virksomheter. Men jeg vil ikke være en vandrende CV, og jeg blir irritert når jeg møter folk som har latt seg lure. Budskapet jeg vil få frem er at ingen eier deg og får lov til å forme deg som person. Det er viktig å ha det gøy og ikke ta livet så seriøst, sier RebMoe i et presseskriv.

Sammen med Grammynominerte Coucheron dukket RebMoe opp på Honky Donk (2014). Denne låta ble sluppet via Atlantic Records og samlet inn millioner av streams på tvers av plattformer som Spotify, Soundcloud og Youtube.

RebMoe jobber mot en Mastergrad på Cambridge University og sto bak I Don`t Speak French med Pasha, som var en av de mest spilte låtene på P3 i vår. Pasha er også å se i musikkvideoen til Why Am I Like This.

Videoen er filmet av Christian Zervos. Det er en litt DIY-preget prosess; for eksempel er videoen klippet av RebMoe selv. Filmingen er gjort ved Barcode, på Cambridge campus og i Tise, hvor hun jobber mot kjønnsnormer sammen med Jenny Skavlan og Ulrike Falch.

[iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/lTErt5mvgsM» frameborder=»0″ allow=»autoplay; encrypted-media» allowfullscreen></iframe]

RebMoe på Facebook

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*