Sondre Justad @ Sentrum Scene

Sondre Justad stråler og ser ut på mengden. «I kveld er vår siste kveld med turnering, så vi lover å gi ALT» roper han opprømt. Og alt gir de.

Foto: Tuva Åserud

«Ingenting i paradis»-turnéen tok slutt med et smell lørdag kveld på Sentrum Scene. Sondre Justad har turnert sammen med bandet i Tromsø, Bodø, Stavanger, Bergen, Trondheim og Oslo siden 6. april. Alle konsertene ble utsolgt, noe som etter lørdag kveld ikke overrasker undertegnede.

Gammelt og nytt

Samspillet mellom vokalist og band er utrolig godt.

Alle blikk er rettet mot scenen. «Sondre!» roper mengden, men Sondre Justad entrer ikke scenen. Plutselig snur alle på hodene og peker opp på galleriet. En beskjeden spotlight lyser opp Justad som står på gelenderet, og ansiktet hans viser seg på storskjermen. Fanga i en drøm er den første sangen vi får høre i kveld, og er den andre sangen på det nye albumet til Justad.

Utover kvelden byr Justad og bandet på de gamle klassikerne og de nye sangene. Samspillet mellom vokalist og band er utrolig godt. De utnytter lokalet for alt det er verdt, og fyller det med glede. Den energien de utstråler på scenen utgjør den lille forskjellen for publikums konsertopplevelse.

Foto: Tuva Åserud

Ekte vare

Det er ikke bare de store tingene som sikrer en god opplevelse denne kvelden. I dette tilfellet er det faktiske de små detaljene som setter følelser i gang. Under hele konserten er Justad åpen og ærlig med publikum og viser noe ekte. Han snakker om frykt, kjærlighet og inspirasjon. Ekte vare.

Forutsigbarhet finner ikke sted på konserten. På singelen Ingenting gjorde strykekvartetten Oslo Strings en liten gjesteopptreden. Disse jentene løfter sangen sammen med bandet og resultatet er nydelig. Vi nærmer oss slutten, men Justad har fått enda en liten gjesteopptreden. Den svenske artisten Linnea Henriksson blir med på en duett, og sammen fremfører de Tida vi bare va. Dette blir også et vakkert resultat, og samspillet denne duoen bød på er noe undertegnede sent vil glemme.

Etter å ha kommet tilbake på scenen etter masse topp og skrik, gleder Justad oss med tre sanger til. Kanskje en dagGjør det igjen og helt til slutt Riv i hjertet. Sondre Justad gir en konsertopplevelse utenom det vanlige, og det er nesten som det river litt i hjertet når han forlater scenen.

Sondre Justad @ Sentrum Scene: 10 / 10

Bandet:

Sjur Husom Vonen: gitar

Runar Nybø: bass

Kjetil Aleksander Bjelvin: gitar

Lars Haug Nilsen: trommer

Nicolay Svennæs : keyboard

Gjesteopptreden:

Oslo strings, og Linea Henriksson (SE)

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*