Tons Of Rock 2022 – Episk fra Paradise Lost

Foto: Johannes Andersen
Paradise Lost har holdt det gående siden sent på 80-tallet. Alderen til tross, gjengen er både vitale og engasjerte i teltet på Ekebergsletta. Det er storslagent, vakkert og dystert. Akkurat slik fansen vil ha det!

Vurdering

Paradise Lost live på TOR 2022 5/6Karakter 5

Paradise Lost er som legender innen metalsjangeren å regne. Det britiske doom-/metalbandet med gotiske innslag, ble stiftet helt tilbake i 1988 og krediteres ofte for å være opphavet til sjangeren gothic metal. Bandets navn stammer fra John Miltons like kjente, episke dikt. I dag består bandet av Nick Holmes på vokal, Greg Mackintosh og Aaron Aedy på gitar, Steve Edmondson på bass og Waltteri Väyrynen på trommer.

Paradise Lost er som legender innen metalsjangeren å regne

Paradise Lost sitt sekstende (!) album, Obsidian, ble utgitt i 2020 på Nuclear Blast. Albumet ble beskrevet som mørk, reflekterende og svart. I grunn så beskriver det hele katalogen til Paradise Lost. Bandet har alltid vist en sterk kreativitet og tyngde, men som seg hør og bør så har populariteten svingt en del gjennom karrieren. Som en fugl føniks har Paradise Lost kommet tilbake sterkere enn noen gang det siste tiåret.

[iframe style=»border-radius:12px» src=»https://open.spotify.com/embed/album/1ameBtOmrJFgiNXx8W7OLx?utm_source=generator» width=»100%» height=»380″ frameBorder=»0″ allowfullscreen=»» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture»></iframe]

Draconian Times

Her er det noe for alle, både romantikerne og de som ønsker å ha musikken sin tung og skitten

Undertegnede var meget spent på å se hva de skulle få til inne i Vampire-teltet, som har hatt rykte på seg for å ikke ha den beste lyden de to foregående  dagene. Sist jeg så denne gjengen var på John Dee helt tilbake i 2003 på Symbol of Life-turneen, og det var en så positiv opplevelse at forventingene mine var skyhøye.

Gleden var stor da det ble klart at Paradise Lost skulle spille alle låtene fra deres ikoniske utgivelse, Draconian Times, fra 1995. Albumet har blant annet blitt beskrevet som «en perfekt miks mellom skjønnhet og morbiditet», og det oppsummerer i grunn platen ganske godt. Her er det noe for alle, både romantikerne og de som ønsker å ha musikken sin tung og skitten.

[iframe style=»border-radius:12px» src=»https://open.spotify.com/embed/album/6h5k0iteJNaCOLn3eUEqNS?utm_source=generator» width=»100%» height=»380″ frameBorder=»0″ allowfullscreen=»» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture»></iframe]

Episk verk som har tålt tidens tann

Det er en stor forsamling som har ventet tålmodig på gjengen. Bandet entrer scenen uten å gjøre så mye ut av seg. Her er det lite staffasje, men musikk som er i fokus fra start til slutt. Det hele er en maktparade fra første strofe av «Enchantment» til avslutningen på «Jaded». «Hollowed Land» ble levert med like stor intensitet som på platen, og hele settet er rett og slett storslått. «Forever Failure» med den samlede introen fra den notoriske kultlederen Charles Manson er en enormt sterk opplevelse live.

Hele settet er rett og slett storslått

«Shadowkings» og «Hands of Reason» skrur tyngden opp mange hakk. Når konserten er ferdig er det tydelig at alle er storfornøyde med det de har fått oppleve. Paradise Lost har levert et verk som har tålt tidens tann mye bedre enn man kunne drømt om i 1995 – både på fysisk format og i en live-setting.

Frykten for lyden var heldigvis ubegrunnet. Vi erfarte at lyden var meget god foran scenen og flere av de vi snakket med mente at lyden også var god lengre bak i teltet.

Settliste Paradise Lost:

“Enchantment»

«Hallowed Land”

«The Last Time»

«Forever Failure»

«Once Solemn»

«Shadowkings»

«Elusive Cure»

«Yearn for Change»

«Shades of God»

«Hands of Reason”

«I See Your Face»

«Jaded»

 

Fotogalleri: Johannes Andersen

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*