Tre kjappe helgeanbefalinger: The Pressed, Frøkedal og Marja Mortensson

The Pressed: Pressefoto. Foto Frøkedal: Vidar Landa. Foto Marja Mortensson: Jørn Kristensen.
Her kommer tre kjappe musikalske helgeanbefalinger når vi går inn i den siste helga i juni. Vi gir dere The Pressed, Frøkedal & Familien og Marja Mortensson.
The Pressed – Red Garage

Bandet The Pressed er et alternativ indiefolk-band, basert i Oslo. The Pressed består av Vetle Nærø, David Løvås, Harald Frøyland, Kjetil Heibert og Johannes August Jæger-Lian. Red Garage er deres andre EP, det etterfølger debuten Aroma.

Musikken deres er basert på årstidene, noe de har tenkt å fullføre ved å etter hvert gi ut to EPer til. Red Garage er en hyllest til våren, derav låttitler som «Mars», «April» og «Mai.» Musikken består av behagelige, laid back-stemninger ofte med akustisk gitar som grunnelement. Man finner også fint synth- og pianospill på EPen.

Frøkedal – Stay

Anne Lise Frøkedal bør være kjent fra band som I Was A King, Misty Coast og Lady Hardanger. Nå er hun og Familien ute med albumet Stay. Det er det andre albumet til denne konstellasjonen. Albumet har fått et sterkt folk-/cajunpreg, bl.a med mandola og fele i instrumenteringen. Når dette toppes med Frøkedal sin stødige, melodiøse stemme har Stay blitt et særdeles hørbart og fint album.

Frøkedal og Familien består av Anne Lise Frøkedal på vokal, gitar, Erlend Ringseth på keys og kor, Olav Christer Rossebø på feler, mandola, perkusjon og kor, Selma French Bolstad på feler og kor og Ingeleiv Berstad på fele og kor.

Marja Mortensson – Båalmaldahkesne – Entwined

Trioen Marja Mortensson, Daniel Herskedal og Jakop Janssøn er en kruttsterk kombo. De har samarbeidet over lang tid, og det er helt tydelig på Marja Mortenssons nye album. Der hun på det forrige albumet RAAJROE – The Reindeer Caravan malte et bredt og stort lydbilde – med bidrag fra KORK – er det nye albumet mye mer nedstrippet. Det funker særdeles godt.

Tekstlige tema er blant annet det med å overføre tradisjoner, kunnskap og kultur til neste generasjon (Marja har blitt mor siden det forrige albumet): «Båalmaldahkesne betyr å være flettet sammen av to fletter.  Suejnieh (skohøy) er for meg det eldste symbolet på gammel kunnskapsoverføring, en over 5000 år gammel tradisjon

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*